- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
- ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 40 λεπτά
- ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
- ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
- 500 γρ. πένες
- 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο στήθος
- 300 γρ. μπρόκολο
- 100 γρ. τυρί κατσικίσιο
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
- 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
- 3 κουτ. σούπας εστραγκόν φρέσκο
- 300 ml κρέμα γάλακτος ελαφριά
- 1 λεμόνι (τον χυμό του)
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Bράζουμε τις πένες για λίγο σε άφθονο αλατισμένο νερό (να κρατάνε λίγο), σουρώνουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το βράζουμε στον ζωμό. Στη συνέχεια, το ψήνουμε στην ψηστιέρα και το κόβουμε σε κυβάκια. Βράζουμε στον ατμό το μπρόκολο (τις κορυφές) για 3 λεπτά και τις αφήνουμε. Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ τις πένες, το κοτόπουλο, το κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο, το σκόρδο, το εστραγκόν, τη μισή παρμεζάνα, τον χυμό λεμονιού και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε το μπρόκολο και ανακατεύουμε απαλά. Αν χρειαστεί, αλατοπιπερώνουμε. Λαδώνουμε ένα πυρέξ, ρίχνουμε μέσα το μείγμα, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά. Πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια.
Ηλίας Δεμιρτζόγλου