- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
- ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 30 λεπτά
- ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
- ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
- 500 γρ. παπαρδέλες
- 250 γρ. μπέικον άκοπο
- 500 γρ. σπανάκι καθαρισμένο
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2/3 φλιτζανιού άνηθο ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι θυμάρι φρέσκο ή 2 κουτ. σούπας ξερό
- 1/3 φλιτζανιού μαντζουράνα φρέσκια ή 1 κουτ. σούπας ξερή
- 1/3 φλιτζανιού βασιλικό φρέσκο ή 1 κουτ. σούπας ξερό
- 250 γρ. ανθότυρο
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος με 15% λιπαρά
- ½ φλιτζάνι τσένταρ τριμμένο
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Bράζουμε τις παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό (να κρατάνε λίγο), τις σουρώνουμε, τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις αφήνουμε στην άκρη. Ψιλοκόβουμε το μπέικον σε μικρά κυβάκια. Τσιγαρίζουμε το μπέικον σε 2 κουταλιές σούπας λάδι μέχρι να ροδίσει και το βάζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να απορροφηθεί το λίπος. Βάζουμε στο ίδιο σκεύος το υπόλοιπο λάδι, τσιγαρίζουμε ελαφρά το λιωμένο σκόρδο, προσθέτουμε τα μυρωδικά και το σπανάκι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Ανακατεύουμε προσεκτικά τις παπαρδέλες με το μείγμα μπέικον-σπανακιού. Ρίχνουμε το ανθότυρο θρυμματισμένο, την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνουμε. Στρώνουμε το μείγμα σε λαδωμένο πυρέξ, πασπαλίζουμε με το τσένταρ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά περίπου.
Ηλίας Δεμιρτζόγλου