ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
- 500 γρ. μακαρόνια σιουφιχτά
- 4 μερίδες κουνέλι
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 7 κλωναράκια θυμάρι
- 8 κλωναράκια μαντζουράνα
- 2 δαφνόφυλλα
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 3 ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη
- 1 φλιτζάνι μυζήθρα τριμμένη
- 150 ml ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι ζωμό κότας
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε τις μερίδες κρέατος και σοτάρουμε πολύ καλά από όλες τις μεριές για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και τα αρωματικά, ανακατεύουμε για 1 λεπτό, σβήνουμε με το κονιάκ και ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και τον ζωμό κότας μέχρι να σκεπάσουν τις μερίδες του κουνελιού. Σιγομαγειρεύουμε για 2 ώρες, Βάζουμε τα σιουφιχτά στην κατσαρόλα 10 λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος. Ρίχνουμε τη μυζήθρα και σερβίρουμε.
Tip: Αν δεν βρείτε σιουφιχτά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο ζυμαρικό θέλετε.