Βίδες με κολοκυθάκια, καρύδια και δυόσμο

04.07.2011
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 10 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 1 πακέτο ζυμαρικά βίδες
  • 400 γρ. κολοκυθάκια μικρά
  • 150 γρ. γιαούρτι
  • ½ φλιτζάνι καρύδια τριμμένα
  • ½ φλιτζάνι τυρί φέτα τριμμένη
  • 4-6 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση
Περνάμε τα κολοκυθάκια από τον χοντρό τρίφτη, τα τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι και αλατίζουμε. Aνακατεύουμε και αφήνουμε κατά μέρος για 15 λεπτά, για να αποβάλουν τα υγρά τους. Oταν έρθει η ώρα να τα χρησιμοποιήσουμε, τα στύβουμε καλά, χωρίς να τα λιώσουμε. Eν τω μεταξύ, βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, και τα στραγγίζουμε. Tα ρίχνουμε ξανά στην άδεια κατσαρόλα όπου τα βράσαμε, προσθέτουμε το δυόσμο και τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε. Tέλος, ρίχνουμε το γιαούρτι αραιωμένο με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, τα καρύδια, και το πιπέρι. Aνακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη φέτα και σερβίρουμε αμέσως.

ΕΦΗ ΓΙΑΛΟΥΣΗ