Κριθαράκι με σάλτσα εσπεριδοειδών και γαρίδες

27.07.2011
  • Υλικά για 4 άτομα

Yλικά

  • 500 γρ. κριθαράκι
  • 6 πορτοκάλια καθαρισμένα κομμένα σε φέτες
  • 1 λάιμ καθαρισμένο κομμένο σε φέτες
  • 1 λεμόνι καθαρισμένο κομμένο σε φέτες
  • 1 μάνγκο κομμένο σε καρεδάκια
  • 1 ντομάτα κομμένη σε καρεδάκια
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4+4 φύλλα βασιλικού φρέσκου
  • 8 γαρίδες μεσαίου μεγέθους καθαρισμένες
  • 3 ποτήρια ζωμό κότας
  • αλάτι, πιπέρι

EKTEΛEΣH
Βάζουμε σε τάπερ τα εσπεριδοειδή, τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου και τα 4 φύλλα βασιλικού να μαριναριστούν για ένα βράδυ. Την επομένη, τα περνάμε από το μπλέντερ και κρατάμε τον χυμό. Σοτάρουμε το κριθαράκι στο υπόλοιπο ελαιόλαδο και σβήνουμε ρίχνοντας τον ζωμό κότας λίγο λίγο και ανακατεύοντας για 7-8 λεπτά. Λίγο πριν από το τέλος, προσθέτουμε τον χυμό των εσπεριδοειδών και αλάτι και μαγειρεύουμε για 8 λεπτά. Σοτάρουμε ελαφρά τις γαρίδες με λίγο ελαιόλαδο σε άλλο τηγάνι. Μόλις είναι έτοιμο το κριθαράκι, ρίχνουμε το μάνγκο, τα άλλα 4 φύλλα βασιλικού και την ντομάτα. Σερβίρουμε στα πιάτα και προσθέτουμε επάνω τις γαρίδες.