Μελόπιτα

06.06.2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 40 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 600 γρ. ανθότυρο
  • 250 γρ. μέλι
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 6 αβγά
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα
  • 1 λεμόνι (το ξύσμα του)
  • 3 κουτ. σούπας μαργαρίνη για το άλειμμα

Για το σερβίρισμα

  • 8 κουτ. σούπας μέλι ζεσταμένο
  • κανέλα για το πασπάλισμα

Eκτέλεση

Θρυμματίζουμε το τυρί σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το μέλι, τη ζάχαρη, τα αβγά, το αλεύρι, την κανέλα, και το ξύσμα του λεμονιού, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος αλειμμένο με τη μαργαρίνη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά περίπου. Βγάζουμε το γλυκό από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε με το μέλι που έχουμε ζεστάνει. Πασπαλίζουμε με κανέλα.

Tip: Μπορούμε, επίσης, να προσθέσουμε στο μείγμα 1 κουταλιά σούπας αρμπαρόριζα ψιλοκομμένη. Το άρωμά της είναι μοναδικό.