Σαλάτα πράσινη με τσίπς παντζαριού

25.05.2011
Πλένουμε καλά τα λαχανικά κάτω από άφθονο νερό και τα στεγνώνουμε καλά. Κόβουμε τα παντζάρια σε λεπτές φέτες μισού εκατοστού περίπου, τα πασπαλίζουμε με το καλαμποκάλευρο και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 5 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 3 σαλάτες γαλλικές
  • 1 ραντίτσιο
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 1 λόλα κόκκινη
  • 3 παντζάρια
  • 3 κουτ. σούπας καλαμποκάλευρο

Για τη σάλτσα

  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 6 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

Eκτέλεση
Πλένουμε καλά τα λαχανικά κάτω από άφθονο νερό και τα στεγνώνουμε καλά. Κόβουμε τα παντζάρια σε λεπτές φέτες μισού εκατοστού περίπου, τα πασπαλίζουμε με το καλαμποκάλευρο και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά. Τα βγάζουμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα αναμειγνύοντας το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο, τον δυόσμο και το ψιλοκομμένο σκόρδο σε γυάλινο βαζάκι με καπάκι ή στο μπλέντερ. Ανακατεύουμε σε μεγάλη σαλατιέρα όλα τα σαλατικά μαζί με τη σάλτσα, προσθέτουμε τα τσιπς παντζαριού από πάνω και σερβίρουμε.

Tip: Προαιρετικά, μπορούμε να βάλουμε στη σαλάτα φρυγανισμένο ψωμί: Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου φέτες μπαγκέτας αλειμμένες με σκόρδο και ελαιόλαδο για 3 λεπτά.