ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 1 ώρα και 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
- 1 κιλό αρνάκι κομμένο σε μερίδες (πλευρά και χεράκι)
- 30 ml κρασί λευκό ξηρό
- 8 αγκινάρες φρέσκες καθαρισμένες
- 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα + 1 κρεμμύδι, όλα ψιλοκομμένα
- 2 καρότα καθαρισμένα κομμένα σε ροδέλες
- 4 πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 200 ml ελαιόλαδο
- ½ λίτρο ζωμό λαχανικών
- αλάτι, πιπέρι
Για το αβγολέμονο
- 2 αβγά
- 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
Eκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρέας σε φαρδιά κατσαρόλα με το ελαιόλαδο, από όλες τις πλευρές να ροδίσει καλά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, αφήνουμε να γυαλίσουν και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών (όσο να σκεπάσει το κρέας) και βράζουμε για μισή ώρα. Στη συνέχεια, βάζουμε τα καρότα, τις πατάτες, τις αγκινάρες, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για άλλα 40 λεπτά. Λίγο πριν σερβίρουμε, αβγοκόβουμε το φαγητό: Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, προσθέτουμε τους κρόκους και τον χυμό των λεμονιών και ρίχνουμε σιγά σιγά χλιαρό ζουμί από το φαγητό. Ρίχνουμε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα και την ανακινούμε κυκλικά να πάει παντού. Αφήνουμε πάνω σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά και σερβίρουμε.
Tip: Αντί για αβγολέμονο, μπορούμε να φτιάξουμε μια σάλτσα διαλύοντας 2 κουτ. σούπας αλεύρι στον χυμό των 2 λεμονιών, να την προσθέσουμε στην κατσαρόλα και να την ανακινή-σουμε κυκλικά για 2-3 λεπτά.