Γαλέος στον ατμό

01.10.2008
Με τον πιο υγιεινό τρόπο μαγειρέματος!

Τι έχουμε:

4 φέτες γαλέο

  • 3 φλιτζ. νερό
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά πράσινη κέρατο
  • 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • στη μύτη από το κουταλάκι αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

  1. φύλλα μαϊντανού
  2. πιπεριές κόκκινες κέρατα

Τι κάνουμε:

Πλένουμε τις φέτες του γαλέου, τις κόβουμε σε κομματάκια, βγάζουμε το κόκαλο και τα στραγγίζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ρίχνουμε στην ειδική κατσαρόλα για φαγητά στον ατμό, το νερό και το κρασί, τα ανακατεύουμε και τα βράζουμε για 5 λεπτά.

Στη συνέχεια, εφαρμόζουμε στην κατσαρόλα το ειδικό καλαθάκι και βάζουμε μέσα τα κομματάκια του γαλέου. Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε στον ατμό, για περίπου 6-8 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, ξεφλουδίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε.

Πλένουμε την πιπεριά, την κόβουμε σε λεπτές ροδέλες και προσθέτουμε τον μαϊντανό.

Οταν το ψάρι βράσει, βγάζουμε τα κομματάκια από το καλαθάκι και τα βάζουμε σε πιάτα, πασπαλίζοντας τα με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα λαχανικά, γαρνίρουμε με τις κόκκινες πιπεριές, τα φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να μαγειρέψουμε βακαλάο, φιλέτο γλώσσας ή άλλο ψάρι της αρεσκείας μας.

Το κατάλληλο κρασί Λευκό Ηπείρου.