Σολομός με λαχανικά

01.10.2008
Για να αναδείξουμε τη φίνα γεύση του σολομού!

Τι έχουμε:

Για 2 άτομα

  • 2 φιλέτα σολομού, 100 γραμ. το καθένα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κλωναράκι σέλερι
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 κλωναράκι μαϊντανό
  • 1 κουταλιά λάδι ελιάς
  • 1 φλιτζ. νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

  • φύλλα δυόσμου
  • ντοματάκια

Τι κάνουμε:

Πλένουμε το σέλερι και τον μαϊντανό, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Στη συνέχεια, πλένουμε τις πιπεριές, βγάζουμε τα σπόρια τους, τις κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομματάκια και τις βάζουμε στο μπολ με το σέλερι και το μαϊντανό.

Πλένουμε τα φιλέτα του σολομού και τα στραγγίζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα φιλέτα του σολομού.

Κατόπιν, προσθέτουμε τα λαχανικά από το μπολ, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά.

Προσθέτουμε το νερό, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Σκεπάζουμε το τηγάνι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για περίπου 5 λεπτά.

Γυρίζουμε τα φιλέτα, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα, δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε έως ότου να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε τα φιλέτα σολομού περιχύνοντάς τα με τη σάλτσα και τα λαχανικά και γαρνίροντας με φύλλα δυόσμου και ντοματάκια.

Συμβουλή
Μπορούμε να ψήσουμε το φαγητό στο φούρνο στους 180οC, για 15-20 λεπτά. Σε αυτή την περίπτωση, δεν χρειάζεται να γυρίσουμε τα φιλέτα.

Το κατάλληλο κρασί chardonnay.