Σαλάτα πράσινη με σολομό, αβγό και ταραμά

28.11.2011

Yλικά

  • 2 μαρούλια
  • 350 γρ. σολομό καπνιστό
  • 4 αβγά βρασμένα
  • 150 γρ. παρμεζάνα
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΓΙΑ ΤΗ SAUCE

  • 25 γρ. ταραμά λευκό
  • 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
  • 2 λεμόνια (τον χυμό τους)

Eκτέλεση

Πλένουμε τα μαρούλια και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά σε σουρωτήρι. Βάζουμε σε σαλατιέρα τα μαρούλια χοντροκομμένα, τον σολομό κομμένο σε μικρά κομμάτια, την παρμεζάνα και τα ασπράδια των βρασμένων αβγών. Ετοιμάζουμε τη sauce: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχουμε ένα ομογενές μείγμα. Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με τη σάλτσα και προτού τη σερβίρουμε, τρίβουμε από πάνω με το χέρι τους κρόκους των αβγών και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip: Μπορούμε να προσθέσουμε στη σαλάτα αυτήν και ρόκα (όχι θερμοκηπίου κατά προτίμηση), φρέσκο κρεμμυδάκι και κάππαρη ή, ακόμα, να παραλείψουμε τελείως τον κρόκο αβγού για να αποφύγουμε τα πολλά λιπαρά και την «κακή» χοληστερίνη.