Τι έχουμε:
- 1 κιλό πατάτες
- 1/2 κιλό τυρί κίτρινο, τριμμένο
- 4 κουταλιές μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές μαργαρίνη
- 1 κουταλιά αλεύρι
- 2 φλιτζ. φρυγανιά, τριμμένη για το πανάρισμα
- αλάτι
- πιπέρι
- Λάδι ελιάς για το τηγάνισμα
Τι κάνουμε:
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις βράζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε μέτρια φωτιά, έως ότου μαλακώσουν.
Κατόπιν, τις βγάζουμε από την κατσαρόλα και τις λιώνουμε σε ένα μπολ με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το τυρί, τον μαϊντανό, τη μαργαρίνη λιωμένη, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε, αφού πρώτα πασπαλίσουμε με το αλεύρι και πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια.
Στη συνέχεια, σε ένα ρηχό πιάτο ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά και πανάρουμε τους πατατοκεφτέδες μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε να κάψει το λάδι και τηγανίζουμε τους πατατοκεφτέδες, γυρίζοντάς τους από όλες τις πλευρές, έως ότου ροδίσουν.
Βγάζουμε τους πατατοκεφτέδες με μια τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το περιττό λάδι.
Σερβίρουμε τους πατατοκεφτέδες ζεστούς.
Συμβουλή
Μπορούμε αντί για κίτρινο τυρί, να χρησιμοποιήσουμε κεφαλοτύρι.
Το κατάλληλο κρασί Ξινόμαυρο.