Τι έχουμε:
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
- 8-10 φύλλα ρόκας
- 2 κουταλάκια σουσάμι
- 2 κουταλιές μαργαρίνη
- 1 πίτα τορτίγια
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σάλτσα:
- 2 φλιτζ. ΔΕΛΤΑ ΣΤΡΑΓΓΑΤΟ
- 3 κουταλιές κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλάκι ρίγανη
- στη μύτη από το κουταλάκι αλάτι
Τι κάνουμε:
Πλένουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου, τα κόβουμε σε κομματάκια και τα αλατοπιπερώνουμε. Στη συνέχεια, αλείφουμε ένα τηγάνι-γκριλ με τη μαργαρίνη και ψήνουμε τα κομματάκια του κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ ρίχνουμε το ΔΕΛΤΑ ΣΤΡΑΓΓΑΤΟ, την κρέμα γάλακτος, τη ρίγανη, το αλάτι και τα ανακατεύουμε για να ενωθούν.
Πλένουμε τα φύλλα της ρόκας και τα αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Στρώνουμε σε μια πιατέλα την τορτίγια, βάζουμε τα κομματάκια του κοτόπουλου στο κέντρο και τα φύλλα ρόκας.
Πασπαλίζουμε με το σουσάμι, περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.
Συμβουλή
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φύλλα μαρουλιού.
Το κατάλληλο κρασί Αθήρι.