Τι έχουμε:
- 1/2 κιλό μύδια με το κέλυφος
- 100 γραμ. κρέμα γάλακτος
- 1/2 ποτηράκι κρασί, λευκό
- 1/2 ποτηράκι ούζο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- στη μύτη από το κουταλάκι πιπέρι
- στη μύτη από το κουταλάκι κάρυ, γλυκό
- 1/2 φλιτζ. νερό
Για το γαρνίρισμα:
- 1 πράσο, σε ροδέλες
- 4-5 κλωναράκια σχοινόπρασο,
- σε κομματάκια
- 2-3 κλωναράκια σέλινο, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά μαργαρίνη
Τι κάνουμε:
Καθαρίζουμε τα μύδια με ένα βουρτσάκι για να βγει το χνούδι τους, τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, τα πλένουμε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε μια χαμηλή κατσαρόλα μαζί με μισό ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να αχνιστούν για 3-4 λεπτά, ώσπου να ανοίξουν. Οσα δεν ανοίξουν, τα πετάμε.
Σβήνουμε τα μύδια με το κρασί και το ούζο, αφήνουμε για 1-2 λεπτά να εξατμισθεί το αλκοόλ και ρίχνουμε το νερό, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ και τον χυμό λεμονιού.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά χωρίς να σκεπάσουμε την κατσαρόλα.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε τη μαργαρίνη και σοτάρουμε το σέλινο, το σχοινόπρασο και το πράσο για 1-2 λεπτά.
Σερβίρουμε τα μύδια γαρνίροντας με τα λαχανικά.
Συμβουλή
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα θαλασσινά, όπως χτένια.
Το κατάλληλο κρασί Ασύρτικο.