Τι έχουμε:
- 4 φιλέτα πάπιας με την πέτσα τους
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- 2 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- 1 κουταλιά λικέρ, πορτοκάλι
- 4-5 κολοκυθάκια
- 4-5 κολοκυθάκια ιταλικά
- 6 κουταλιές μαργαρίνη, λιωμένη
Για τον πουρέ:
- 6 καρότα
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1/2 κουταλάκι πιπέρι
- Για το γαρνίρισμα:
- μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Τι κάνουμε:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Πλένουμε τα φιλέτα της πάπιας, τα σκουπίζουμε και τα ψήνουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι για 4-5 λεπτά, πιέζοντάς τα με μια σπάτουλα ώστε να ακουμπάει η πέτσα τους στην επιφάνεια του τηγανιού.
Οταν ροδίσουν ομοιόμορφα και βγάλουν το λίπος τους, τα βάζουμε σε ένα ταψάκι με την πλευρά της πέτσας προς τα πάνω, τα περιχύνουμε με το μισό χυμό λεμονιού, το λικέρ, τον χυμό πορτοκαλιού και 3 κουταλιές από τη μαργαρίνη.
Τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τον πουρέ.
Ξεφλουδίζουμε τα καρότα και τα βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό, έως ότου μαλακώσουν. Στη συνέχεια, τα βάζουμε στο μπολ του μίξερ, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τα χτυπάμε, έως ότου γίνουν πουρές.
Για να ετοιμάσουμε τα λαχανικά, πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα ξύνουμε για να φύγουν τα σκληρά μέρη και τα κόβουμε κατά μήκος.
Κάνουμε το ίδιο και για τα ιταλικά κολοκυθάκια και τα κόβουμε στη μέση. Στη συνέχεια, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε την υπόλοιπη μαργαρίνη, σοτάρουμε τα κολοκυθάκια για 4-5 λεπτά, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Σερβίρουμε το κάθε φιλέτο με πουρέ και λαχανικά, γαρνίροντας με μαϊντανό.
Συμβουλή
Δεν ψήνουμε τα φιλέτα της πάπιας παραπάνω από ένα τέταρτο γιατί το κρέας σκληραίνει.
Το κατάλληλο κρασί Νεμέα παλαιωμένη.