Τι έχουμε:
- 1 κιλό κολοκυθάκια
- 2 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
- 2 κουταλιές κορν φλάουερ
Για τη γέμιση:
- 1/2 κιλό κιμά, μοσχαρίσιο
- 1 1/2 φλιτζ. ρύζι
- 1/2 ποτηράκι κρασί, λευκό
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 4-5 κουταλιές λάδι ελιάς
- 1/2 κουταλιά άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1/2 κουταλάκι πιπέρι
- στη μύτη από το κουταλάκι αλάτι
- 2 φλιτζ. νερό
Τι κάνουμε:
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2-3 κουταλιές από το λάδι, σοτάρουμε τον κιμά έως ότου ασπρίσει, κατόπιν, σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το ρύζι με το νερό για 5-6 λεπτά, το στραγγίζουμε, το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τον κιμά, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το υπόλοιπο λάδι ελιάς, το πιπέρι, το αλάτι και τα ανακατεύουμε έως ότου ενωθούν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα ξύνουμε και τα ανοίγουμε εσωτερικά με το ειδικό εργαλείο.
Γεμίζουμε κάθε κολοκυθάκι, φροντίζοντας να μη φτάσει η γέμιση ως τα άκρα.
Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε ένα ταψί, τα περιχύνουμε με τον ζωμό ανακατεμένο με το κορν φλάουερ και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου μισή ώρα.
Οταν μαλακώσουν, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα σερβίρουμε περιχυμένα με τη σάλτσα από το ταψί.
Συμβουλή
Μπορούμε αφού ψηθούν, να τα αβγοκόψουμε.
Το κατάλληλο κρασί Κόκκινο Νάουσας.