Η φύση μας χάρισε αμέτρητα συστατικά που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε για να κάνουμε όσα τρώμε νοστιμότερα χωρίς να επιβαρύνουμε την υγεία μας. Ειδικά αν κάνεις διατροφή και χρειάζεσαι γεύση χωρίς θερμίδες, αυτά τα δύο μπαχαρικά δεν πρέπει να λείπουν από το ντουλάπι σου.
Καπνιστή πάπρικα
Δεν ξέρεις τι χάνεις αν δεν έχεις ανακαλύψει τις μαγικές ιδιότητες που έχει η καπνιστή πάπρικα σε ό,τι κι αν μαγειρεύεις. Υπάρχει η γλυκιά και η πικάντικη και στα ενημερωμένα καταστήματα μπαχαρικών ψάξε ελληνική πάπρικα και όχι ξένη και θα με θυμηθείς! Αυτό το μπαχαρικό είναι συγγενής της γλυκιάς πάπρικας, αλλά έχει μια νόστιμη καπνιστή γεύση.
Βάλε μισό κουταλάκι πάπρικα σε κάθε λαδερό σου φαγητό, πασπάλισε το κρέας που ψήνεις, στα μπιφτέκια, στα αυγά σου, σε σούπες! Πάει παντού και δίνει αυτό το ιδιαίτερο καπνιστό άρωμα που τρελαίνει αν αγαπάτε φυσικά την καπνιστή γεύση.
Θέλει προσοχή μόνο στην ποσότητα για να μην το παρακάνεις. Ξεκίνα με μικρές πρέζες και ανάλογα αύξησε την ποσότητα.
Κανέλα
Όλοι γνωρίζουν ότι η κανέλα είναι απολύτως απαραίτητη σε πολλά γλυκά και σχεδόν κανένα ψωμάκι ή κέικ δεν είναι πλήρες χωρίς αυτό. Αλλά η κανέλα είναι ένα μπαχαρικό που οι Μικρασιάτες έβαλαν πολύ και στα αλμυρά πιάτα τους. Δίνει μια αίσθηση γλυκύτητας και κάτι εξωτικό.
Η κανέλα είναι το must σε όποιο φαγητό κάνετε που έχει ντομάτα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσεις μια εκπληκτική κρούστα σε κρέας που θα μπει στο φούρνο ή να γλασάρει ψητά λαχανικά.
Και η κανέλα όπως και η πάπρικα θέλουν προσοχή στην ποσότητα επειδή έχει έντονη γεύση. Ξεκινάς με μικρές πρέζες και αυξάνεις αν σου αρέσει η γεύση.
Extra tip
Το σησαμέλαιο είναι ένα ακόμα υλικό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Αλλά πάνω απ 'όλα, είναι διάσημο για την ασυνήθιστη γεύση του! Αυτό το προϊόν είναι σε θέση να προσθέσει ασιατικές νότες σε οποιοδήποτε πιάτο. Έχει έντονο άρωμα και γεύση και