Στο φούρνο, σχάρα ή τηγάνι: Πρώτης ποιότητας, τρυφερά και με λίγους συνδετικούς ιστούς κομμάτια κρεάτων, όπως π.χ. φιλέτα, μπριζόλες, κόντρα, σπάλα και σπαλομπριζόλες, γίνονται πιο εύγεστα όταν ψήνονται στο φούρνο.
Βραστά ή μαγειρευτά: Αντίθετα, τα δεύτερης ποιότητας, αφυδατωμένα, σκληρά και με μεγάλες ποσότητες συνδετικού ιστού κομμάτια κρέατος, όπως π.χ. κότσι, ποντίκι, στηθοπλευρά, καπάκι, σβέρκος και λάπα, είναι προτιμότερο να γίνονται μαγειρευτά ή βραστά σε μπόλικο νερό, ζωμό ή άλλο υγρό.