Η απάντηση όσο κι αν σε παραξενέυει είναι η φριτέζα κι αυτό γιατί απορροφάται λιγότερο ελαιόλαδο απ΄ότι στο τηγάνι. Επίσης, το λάδι έρχεται σε μικρότερη επαφή με το ατμοσφαιρικό οξυγόνο κι έτσι καταστρέφεται λιγότερο.
Αλλά υπάρχει κι ακόμη ένας λόγος! Με το θερμοστάτη της φριτέζας μπορείς να ελέγχεις τη θερμοκρασία τηγανίσματος ώστε να μην υπερβαίνει τους 180 οC, οπότε αναπτύσσονται λιγότερες τοξικές ουσίες.
Να θυμάσαι:
Απαράβατος κανόνας υγιεινού μαγειρέματος είναι η συχνή -πλήρης- αλλαγή του λαδιού που χρησιμοποιείς κι όχι απλώς το «φρεσκάρισμά» του με καινούριο.