Φριτέζα ή τηγάνι; Πού να τηγανίζεις τις πατάτες;

13.02.2017
Τις τηγανιτές πατάτες πολλοί τις λάτρεψαν! Αν είσαι κι εσύ από αυτούς που δε μπορεί να πει όχι στα τηγανητά και αναρωτιέσαι ποιος από τους δύο τρόπους είναι ο πιο υγιεινός, σου δίνουμε την απάντηση.

Η απάντηση όσο κι αν σε παραξενέυει είναι η φριτέζα κι αυτό γιατί απορροφάται λιγότερο ελαιόλαδο απ΄ότι στο τηγάνι. Επίσης, το λάδι έρχεται σε μικρότερη επαφή με το ατμοσφαιρικό οξυγόνο κι έτσι καταστρέφεται λιγότερο.

Αλλά υπάρχει κι ακόμη ένας λόγος! Με το θερμοστάτη της φριτέζας μπορείς να ελέγχεις τη θερμοκρασία τηγανίσματος ώστε να μην υπερβαίνει τους 180 οC, οπότε αναπτύσσονται λιγότερες τοξικές ουσίες.

Να θυμάσαι:

Απαράβατος κανόνας υγιεινού μαγειρέματος είναι η συχνή -πλήρης- αλλαγή του λαδιού που χρησιμοποιείς κι όχι απλώς το «φρεσκάρισμά» του με καινούριο.