Υπάρχει τρόπος για να γίνει ο πουρές σου απόλυτα βελούδινος! Το μυστικό βρίσκεται στη διαδικασία που ακολουθείς.
Για να γίνει έξτρα soft ο πουρές της πατάτας και στεγνός τα βήματα έχουν ως εξής:
* Βράζεις, στραγγίζεις και ξεφλουδίζεις τις πατάτες
* Τις βάζεις ολόκληρες και καθαρισμένες μέσα στη ζεστή ακόμη κατσαρόλα (αφού έχεις αδειάσει πρώτα το νερό) και τις αφήνεις για πέντε λεπτάκια. Με τον τρόπο αυτό θα εξατμιστεί όσο νερό έχει απομείνει.
* Αφού έχεις ολοκληρώσει το προηγούμενο βήμα, θα τις πολτοποιήσεις και θα τις ανακατέψεις με βούτυρο και γάλα.
Αν ακολουθήσεις πιστά τα παραπάνω βήματα θα διαπιστώσεις πως οι βραστές πατάτες όχι μόνο πολτοποιούνται πιο εύκολα αλλά και ανακατεύονται ομοιόμορφα κάνοντας υπέροχο βελούδινο πουρέ πατάτας!