Για ποσέ & τηγάνιμα: όσο πιο φρέσκο το αυγό τόσο το καλύτερο
Για βραστά, σάλτσες και ζύμες: Τα λιγότερο φρέσκα αυγά (όχι τα μπαγιάτικα όμως) μπορούν να χρησιμοποιηθούν εδώ αφού η εμφάνιση δεν πάιζει ιδιαίτερο ρόλο
Tips για λιγότερες θερμίδες & χοληστερίνη
*Για τις ομελέτες μπορείς να χρησιμοποιήσεις περισσότερα ασπράδια και λιγότερους κρόκους
*Για να γλιτώσεις πολλές θερμίδες, τηγάνησε τα αβγά με λίγο νερό ή μαγειρικό σπρέι αντί για λάδι ή λίπος.