Θέλεις να απολαύσεις το παραδοσιακό έδεσμα των Χριστουγέννων χωρίς όμως να φορτωθείς περιττές θερμίδες; Υπάρχει κόλπο για να περιορίσεις τις θερμίδες στο μισό; Σου αποκαλύπτουμε τα μυστικά.
- Φτιάξε μια απλή γέμιση με κουκουνάρια, σταφίδες και κάστανα χωρίς να προσθέσεις άλλους ξηρούς καρπούς, κιμά, τυρί ή οτιδήποτε άλλο.
- Αντί για βούτυρο, μπορείς να αλείψεις τη γαλοπούλα με λεμόνι, πορτοκάλι ή ακόμη και χυμό μήλου. Αν πάλι δε σου αρέσουν οι παραπάνω γεύσεις άλειψε με λίγο ελαιόλαδο, ίσα-ίσα για να πάρει γεύση και στη συνέχεια τύλιξε τη γαλοπούλα με αλουμινόχαρτο κι άσε τη να ψηθεί στο ζουμάκι της.
Τόσο απλά και γλίτωσες από περιττές θερμίδες και τα Χριστούγεννα.
Με πληροφορίες από το περιοδικό Αρμονία