Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να διαχωρίσεις το ασπράδι από τον κρόκο είναι με τη βοήθεια ενός πλαστικού μπουκαλιού.
Τι θα χρειαστείς
1 βαθύ πιάτο
1 μικρό πλαστικό μπουκάλι του νερού ή αναψυκτικού
Πώς θα το κάνεις;
Σπας το αβγό σε ένα βαθύ πιάτο. Προσοχή μόνο μη διαλυθεί ο κρόκος. Στη συνέχεια παίρνεις το πλαστικό μπουκάλι, το ανοίγεις και απομακρύνεις το καπάκι. Πλησιάζεις το στόμιο πολύ κοντά στον κρόκο πλαγιαστά. Στη συνέχεια πιέζεις το μπουκάλι έτσι ώστε να... ρουφήξει μέσα τον κρόκο. Ο διαχωρισμός έγινε! Τώρα μπορείς να αδειάσεις τον κρόκο σε ξεχωριστό πιάτο και να συνεχίσεις την ίδια διαδικασία με όσα αβγά χρειάζεσαι. Δοκίμασέ το!