Η διακόσμηση της τάρτας: tips για να εντυπωσιάσεις

10.08.2016
Μάθε πως θα δώσεις στις τάρτες σου την εμφάνιση που θέλεις! Δες τα κόλπα και εντυπωσίασε

Σε αντίθεση με τούρτες, κέικ κι άλλα γλυκά, η διακόσμηση της τάρτας γίνεται πάντα πριν το ψήσιμο! Η πρώτη ύλη σου δεν είναι άλλη από το ίδιο το ζυμάρι και το φύλλο της τάρτας, που με λίγη τέχνη και κόπο δημιουργεί το τέλειο αποτέλεσμα.

Η έμπευση καθαρά δικιά σου, οι τεχνικές αρκετές. Εμείς σου δίνουμε οδηγίες και συμβουλές για τους τρεις πιο διαδεδομένους (κι εύκολους) τρόπους για να διακοσμήσεις την τάρτα σου και να της δώσεις μια εντυπωσιακή εικόνα γιατί εκτός από τη γεύση μετράει και η εμφάνιση!

3 τρόποι για να διακοσμήσεις τις τάρτες σου

* Τάρτα με πτυχές στο τελείωμα

Γίνεται απλά με τα δάχτυλά μας. Μόλις στρώσεις τη ζύμη στο ταψάκι, κόβεις την παραπανίσια, φροντίζοντας όμως να αφήσεις 3-4 πόντους. Στη συνέχεια με τα δάχτυλά σου, πιέζεις τη ζύμη όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.

* Πλεξουδίτσες!

Η διαδικασία επίσης είναι απλή. Απλά κρατάς λίγο ζυμάρι και με αυτό φτιάχνεις δύο ή τρεις στρογγυλές λεπτές λωριδούλες τις οποίες πλάθεις σε πεξούδα. Την πλεξούδα θα τη χρησιμοποιήσεις για να την τοποθετήσεις στο πάνω μέρος της τάρτας. Για να κολλήσει πάνω στο φύλλο, απλά θα τη φρέξεις ελαφρά και θα πιέσεις (όχι με μεγάλη δύναμη) πάνω στα σημεία όπου θέλεις να την τοποθετήσεις για να κολλήσει το ζυμάρι.

*Πλέγμα

Στις τάρτες, ειδικά τις γλυκιές με φρούτα, είναι προτιμότερο αντί να τις σκεπάζουμε με ολόκληρο φύλλο να δημιουργούμε πλέγμα. Πώς θα το κάνεις; Αρκεί να ακουλουθήσεις τα παρακάτω βήματα. Αρχικά ανοίγεις το φύλλο και το κόβεις σε λωρίδες, πλάτους 2-3 εκατοστών. Για να μπορείς να χειριστείς με ευκολία τις λωρίδες χωρίς το φόβο να σπάσουν, μπορείς να τις βάλεις στο ψυγείο να παγώσουν (10 λεπτά αρκούν). Στη συνέχεια μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις το διχτυωτό σχέδιο. Θα τοποθετήσεις τις μισές λωρίδες κάθετα και τις υπόλοιπες οριζόντια από πάνω, έτσι ώστε η μία να είναι κάθετα στην άλλη (όπως φαίνεται στη φωτογραφία). Ιιδαίτερη προσοχή: να αφήσεις κενό χώρο μεταξύ τους περίπου 3 πόντων για να σχηματιστούν τα τεραγωνάκια και να μην ενωθούν οι λωρίδες στο ψήσιμο!