Τα ζυμαρικά γίνονται πολύ πιο νόστιμα εάν περίπου 1 λεπτό πριν γίνουν al dente τα σουρώσουμε και κατόπιν τα ρίξουμε άμεσα μέσα στο σκεύος με τη σάλτσα που ετοιμάζουμε, ώστε να ολοκληρώσουν εκεί το βρασμό τους. Σημείο κλειδί είναι το σωστό ανακάτεμα έτσι ώστε η σάλτσα να πάει ομοιόμορφα παντού.
Εναλλακτικά, μπορούμε να αφήσουμε τα ζυμαρικά να μαγειρευτούν κανονικά και μετά να τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο, ζεστό μπολ και εκεί να προσθέσουμε τη σάλτσα, ανακατεύοντας και πάλι καλά.