Μην πετάς το κέλυφος απ΄τη γαρίδα! Κάνε τέλειο ζωμό

11.07.2014
Φτιάξε υπέροχο γαριδοζωμό από το κέλυφος της γαρίδας και τα κεφαλάκια.

Όταν αγοράζεις ολόκληρες γαρίδες, αλλά χρησιμοποιείς μόνο την ψίχα τους, αντί να πετάς τα κεφάλια και τα κελύφη τους, κάνε τα ζωμό.

Μάθε τον τρόπο:

Σοτάρεις κεφάλια και κελύφη, τα σβήνεις με κρασί, τα βράζεις με λαχανικά και σουρώνεις, ώστε να πάρεις ένα μείγμα καθαρό και με σχετικά πυκνή υφή.

Που χρησιμοποιείται;

Ο συγκεκριμένος ζωμός είναι εξαιρετικός ως βάση στο ριζότο και σε σάλτσες για μακαρονάδες.

Tip: Μπορείς να αποθηκεύσεις το γαριδοζωμό σε αεροστεγή συσκευασία στην κατάψυξη, όπου μπορεί να διατηρηθεί έως και τρεις μήνες και να τον χρησιμοποιήσεις όταν τον χρειαστείς.