Όταν αγοράζεις ολόκληρες γαρίδες, αλλά χρησιμοποιείς μόνο την ψίχα τους, αντί να πετάς τα κεφάλια και τα κελύφη τους, κάνε τα ζωμό.
Μάθε τον τρόπο:
Σοτάρεις κεφάλια και κελύφη, τα σβήνεις με κρασί, τα βράζεις με λαχανικά και σουρώνεις, ώστε να πάρεις ένα μείγμα καθαρό και με σχετικά πυκνή υφή.
Που χρησιμοποιείται;
Ο συγκεκριμένος ζωμός είναι εξαιρετικός ως βάση στο ριζότο και σε σάλτσες για μακαρονάδες.
Tip: Μπορείς να αποθηκεύσεις το γαριδοζωμό σε αεροστεγή συσκευασία στην κατάψυξη, όπου μπορεί να διατηρηθεί έως και τρεις μήνες και να τον χρησιμοποιήσεις όταν τον χρειαστείς.