Για να δώσεις στο παγωτό γιαούρι soft, κρεμώδη υφή χρειάζεσαι παγωτομηχανή αλλά μπορείς να πετύχεις ικανοποιητικό αποτέλεσμα και δίχως να τη διαθέτεις.
Όπως και με το κλασικό παγωτό, θα χρειαστεί να ανακατέψεις στο μίξερ τουλάχιστον 3 φορές το μείγμα κατά τη διάρκεια της ψύξης, διαδικασία μπελαλίδικη αλλά απαραίτητη για να γίνει το παγωτό σου μαλακό και αφράτο. Μην παραλείψεις αυτό το βήμα διότι το πιθανότερο είναι μόλις παγώσει το παγωτό σου, να δεινοπαθείς για να μπορέσεις να βγάλεις με το σκουπ μια μπάλα. Φρόντισε κάθε μια ώρα να ανακατέβεις στο μίξερ και να επανατοποθετείς το μείγμα στην κατάψυξη. Η διαδικασία είναι απαραίτητη για να πάρει το παγωτό αέρα και να μη γίνει σκληρό και συμπαγές.
Μερικά έξτρα tips για ακόμη πιο αφράτο αποτέλεσμα στην επόμενη σελίδα
Μερικά έξτρα tips για ακόμη πιο αφράτο αποτέλεσμα
Μερικοί ακόμη τρόποι για να δώσεις κρεμώδη υφή στο παγωτό-γιούρτι και να σιγουρευτείς πως δε θα γίνει σκληρό σαν πέτρα είναι οι ακόλουθοι:
- Με επιπλέον ζάχαρη: Η ζάχαρη εμποδίζει το μείγμα να γίνει... πάγος.
- Με λίγο αλκοόλ: Λίγο λικεράκι μέσα στο παγωτό μπορεί να δώσει τη λύση.
- Με γάλα πλήρες: Δε χρειάζεται να προσθέσεις απαραίτητα κρέμα γάλακτος για κρεμώδες αποτέλεσμα, ωστόσο προτίμησε το πλήρες φρέσκο γαλά αντί αυτού με χαμηλά λιπαρά.
- Με λίγη ζελατίνη: Ένας ακόμη τρόπος για να μην κρυσταλλώσει και να γίνει μαλακό το παγωτό- γιαούρτι είναι η προσθήκη ζελατίνης.
Συνταγές για παγωτό-γιαούρτι στην επόμενη σελίδα
Συνταγές για παγωτό-γιαούρτι
- Παγωτό γιαούρτι (γεύση βανίλια)
-Παγωτό γιαούρτι με φραγκοστάφυλα και αμύγδαλα