Πώς και τι να μαγειρέψεις με αλάτι Ιμαλαΐων

30.04.2014
Πώς να χρησιμοποιήσεις το αλάτι Ιμαλαϊων στη μαγειρική! Σου δίνουμε χρήσιμες συμβουλές.

Το Ροζ Αλάτι Ιμαλαΐων ενισχύει τη γεύση του φαγητού, τόσο σε κρέας αλλά και λαχανικά. Ταιριάζει σε κρέας αλλά και σαλάτες ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί κι ως γαρνιτούρα.

Πιο συγκεκριμένα:

* Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιτραπέζιο αλάτι σε ωμά και σε μαγειρεμένα φαγητά, καθώς και με πιο εξειδικευμένο τρόπο, π.χ. ως γαρνιτούρα.

* Το λεπτόκοκκο και το μέτριο που τρίβεται εκείνη τη στιγμή ταιριάζει με κρέας, κοτόπουλο, ψάρι και τα ψητά λαχανικά, ενώ το πιο χοντρό στις σαλάτες και στο πάστωμα.

* Οι πλάκες αλατιού χρησιμοποιούνται για barbeque, τοποθετούνται στη σχάρα πάνω από τα κάρβουνα και ψήνετε σε αυτές κρέατα και λαχανικά.

(Με πληροφορίες από το περιοδικό Αρμονία)