Το Ροζ Αλάτι Ιμαλαΐων ενισχύει τη γεύση του φαγητού, τόσο σε κρέας αλλά και λαχανικά. Ταιριάζει σε κρέας αλλά και σαλάτες ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί κι ως γαρνιτούρα.
Πιο συγκεκριμένα:
* Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιτραπέζιο αλάτι σε ωμά και σε μαγειρεμένα φαγητά, καθώς και με πιο εξειδικευμένο τρόπο, π.χ. ως γαρνιτούρα.
* Το λεπτόκοκκο και το μέτριο που τρίβεται εκείνη τη στιγμή ταιριάζει με κρέας, κοτόπουλο, ψάρι και τα ψητά λαχανικά, ενώ το πιο χοντρό στις σαλάτες και στο πάστωμα.
* Οι πλάκες αλατιού χρησιμοποιούνται για barbeque, τοποθετούνται στη σχάρα πάνω από τα κάρβουνα και ψήνετε σε αυτές κρέατα και λαχανικά.
(Με πληροφορίες από το περιοδικό Αρμονία)