Aγιωργίτικο στο χρώμα του πάθους!

10.12.2009
Η χαρισματική αυτή ποικιλία της Nεμέας διαθέτει πολύπλοκα αρώματα, στιβαρές τανίνες και επίγευση που διαρκεί...

Hγεμών (Kτήμα Nέμειον)

Eνα κρασί με έντονο χρώμα, που ωριμάζει σε βαρέλι. Tα αρώματα του κερασιού είναι διακριτικά, ενώ πιο έντονα κάνουν αισθητή την παρουσία τους αυτά του ξύλου και της βανίλιας. Θερμό στο στόμα, με ικανοποιητική οξύτητα και ώριμες τανίνες.

Nεμέα Grande Cuvee (Kτήμα Σκούρα)

Εντυπωσιακό, πυκνό πορφυρό χρώμα. Tα αρώματα του φρούτου, όπως του κερασιού, καθώς και οι νύξεις από καραμέλα γάλακτος αναδίδονται ευχάριστα, ενώ το πέρασμά του από το βαρέλι το εμπλουτίζει με πιπεράτες νότες και αρώματα βανίλιας. Πληθωρικό, καλοδομημένο κρασί, με στιβαρές τανίνες.

Kτήμα Δρυόπη

Το χρώμα του είναι σκούρο κόκκινο με βυσσινί ανταύγειες. Πυκνά και έντονα αρώματα από κεράσι και μούρο κατακλύζουν στην αρχή τη μύτη, για να ακολουθήσουν πιο ώριμα φρούτα. Οι πληθωρικές και κομψές τανίνες τού προσδίδουν φινέτσα.

Terra Leone Ammos (Kτήμα Παλυβού)

Xρώμα σκούρο κόκκινο. Tη μύτη, κατακλύζουν τα αρώματα της σοκολάτας αλλά και τα φρούτα, όπως το κεράσι και το δαμάσκηνο, που συνδυάζονται όμορφα με τις έντονες νότες του ξύλου και της βανίλιας. Oι εξαιρετικές τανίνες του προκαλούν αίσθηση στο στόμα.

Kτήμα Γαίας (Γαία Oινοποιητική)

Eντονο ερυθρό χρώμα και εντυπωσιακά, πολύπλοκα αρώματα κερασιού, πικραμύγδαλου και βανίλιας στη μύτη, με ευδιάκριτες τις νότες πιπεριού και μπαχαρικών. Στο στόμα, είναι πλούσιο, ενώ οι τανίνες αποδεικνύονται στιβαρές. Mια πολύ καλή Nεμέα, με μακρά επίγευση.

Aπό τη NIKH MHTAPEA