Μετά τις αναφορές μας στη γευστική δοκιμή ενός κρασιού, με τη βοήθεια των αισθήσεων, αυτή την εβδομάδα θα εστιάσουμε στην κατάλληλη θερμοκρασία που πρέπει να έχει το κάθε κρασί πριν το σερβίρουμε.
Τα λευκά αλλά και τα ροζέ κρασιά σερβίρονται ελαφρά παγωμένα στους 8 έως 12 βαθμούς.
Τα τοποθετούμε στο επάνω ράφι του ψυγείου μας περίπου 2 ώρες πριν και πάντα σε ξαπλωμένη θέση.
Η ιδανική θερμοκρασία για τα γλυκά αλλά και τα αφρώδη κρασιά, είναι οι 6 έως 9 βαθμοί, ενώ τα κόκκινα κρασιά με φρουτώδη γεύση, σε θερμοκρασία δωματίου, στους 12 έως 16 βαθμούς.
Δηλαδή, εμείς δεν εχουμε παρά να σας ευχηθούμε «στην υγειά σας»
Aπό την πόλη του οίνου και της αμπέλου
Χρυσοχόου : Τέσσερα χιλιόμετρα έξω από τη Νάουσα, βρίσκεται η περιοχή της Στράντζας. Εκεί στις πλαγές του Βερμίου βρίσκεται το κτήμα Χρυσοχόου.
Ενας αμπελώνας που με τη φροντίδα και την αγάπη της οικογένειας του Κείμη Χρυσοχόου, παράγει μοναδικά κρασιά που έχουν φανατικούς φίλους.