Σουζάνα Κεγγίτση: Η μοναδική Ελληνίδα beauty influencer στο Red Carpet της Armani μιλάει αποκλειστικά στο Womenonly

Σουζάνα Κεγγίτση: Η μοναδική Ελληνίδα beauty influencer στο Red Carpet της Armani μιλάει αποκλειστικά στο Womenonly
Η Σουζάνα Κεγγίτση είναι η μόνη Ελληνίδα beauty influencer που κάλεσε ο οίκος Armani Beauty στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας για να περπατήσει στο κόκκινο χαλί.

Ξεκίνησε ως δημοσιογράφος και beauty editor σε μεγάλα περιοδικά μόδας. Αυτή τη στιγμή η Σουζάνα έχει το δικό της κανάλι στο Youtube, είναι γνωστή beauty influencer (ο προσωπικός της λογαριασμός στο Instagram μετρά πάνω από 130K followers), είναι podcaster με το «The Beauty Talk» και έχει δημιουργήσει το δικό της beauty brand με το όνομα «Hey Beauty».

Πριν από λίγες μέρες εκπροσώπησε τον οίκο Armani Beauty στο Φεστιβάλ Βενετίας, ο οποίος επιμελήθηκε εκτός από τα ρούχα της όλο το look και μας μιλάει αποκλειστικά γι’ αυτή την εμπειρία. Το ταξίδι της στη Βενετία ήταν γεμάτο glam, λάμψη και φυσικά πολύ beauty. Από την αναπάντεχη στιγμή της άφιξής της, μέχρι την απίθανη εμπειρία του Red Carpet, η Σουζάνα μας ξεναγεί στα παρασκήνια του φεστιβάλ.

Ήσουν η μόνη Ελληνίδα beauty influencer που κάλεσε ο οίκος Armani. Ποια ήταν τα συναισθήματα σου όταν άκουσες για πρώτη φορά ότι σε θέλει δίπλα του σε αυτό το μαγευτικό ταξίδι ομορφιάς.

«Συνεργάζομαι με τον οίκο Armani Beauty τουλάχιστον 10 χρόνια και φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που συμμετείχε ένας Influencer σε αυτή τη φανταστική εμπειρία του Venice Film Festival όπου ο Armani είναι χορηγός. Φυσικά όταν χτύπησε το τηλέφωνο μου και ενημερώθηκα από τους υπεύθυνους του brand ότι φέτος είναι η χρονιά που θα πάμε παρέα στη Βενετία ενθουσιάστηκα!

Ανυπομονούσα τόσο πολύ για να βιώσω αυτή τη φανταστική εμπειρία με ένα τόσο αγαπημένο μου brand. Ήταν μια ακόμη σημαντική στιγμή που «σφράγισε» μια σχέση ετών, μιας που ακόμη και το νυφικό μακιγιάζ μου ήταν εξολοκλήρου Armani Beauty, οπότε καταλαβαίνεις ότι είναι κάτι παραπάνω από μια συνεργασία για εμένα».

Tezza 9531 3495f

Πας στην Βενετία. Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που έκανες μόλις έφτασες;

«Η άφιξη μας στην Βενετία είχε ιδιαίτερη πλάκα, καθώς μόλις φτάσαμε στο λιμάνι για τη μεταφορά μας στο ξενοδοχείο περίμεναν αρκετοί φωτογράφοι -φυσικά όχι εμάς, αλλά τους χιλιάδες super stars που κατέφθαναν εκείνες τις ημέρες για το Φεστιβάλ. Το αστείο ήταν ότι ξεκίνησαν να μας φωτογραφίζουν και να μας κυνηγάνε, θεωρώντας ότι ίσως να είμαστε κάποιοι super διάσημοι. Ντράπηκα και γέλασα με την ψυχή μου ταυτόχρονα! Εκεί βέβαια συνειδητοποιήσαμε με την ομάδα του Armani, τι έπεται σε αυτό το φανταστικό ταξίδι».

Πώς θα μου περιέγραφες αυτό σου το ταξίδι;

«Ειλικρινά, δεν ξέρω πως θα περιέγραφα μια τόσο μοναδική εμπειρία με λίγες λέξεις. Glam, λάμψη, ομορφιά και ευγνωμοσύνη είναι μερικές λέξεις που θα μπορούσα να περιγράψουν τις 4 ημέρες που πέρασα στη Βενετία. Αρχικά είχα και για τις 2 εμφανίσεις μου… glam team! Και τα 2 make up looks μου έγιναν από τον βρετανό Make Up Artist του Armani, Andrew Denton, ο οποίος με έκανε να νιώθω τόσο μοναδική και λαμπερή. Μιας που το μακιγιάζ είναι η αγάπη μου, δεν έχω συνηθίσει να με βάφει κάποιος άλλος. Το treatment της ομάδας ήταν τόσο μοναδικό, όπως όλη η εμπειρία του Red Carpet».

{https://www.tiktok.com/@souzanasbeauty/video/7409243357676916000?lang=el-GR}

Είσαι η μόνη Ελληνίδα beauty influencer που επέλεξαν να περπατήσει στο κόκκινο χαλί. Πώς ένιωσες γι’ αυτό;

«Ένιωσα μεγάλη ευγνωμοσύνη και τεράστια χαρά. Ξέρεις, όταν ξεκίνησα να ανεβάζω βίντεο ή να postάρω αγαπημένα μου προϊόντα στα Social Media, δεν υπήρχε καν ο όρος «influencer». Το έκανα γιατί ήθελα να επικοινωνήσω με ένα ευρύτερο κοινό προϊόντα που ξεχώρισα ως Beauty Editor. Πάνω από 10 χρόνια μετά, η εξέλιξη των media είναι τεράστια και νιώθω τρομερή χαρά και ευγνωμοσύνη όχι μόνο για τους συνεργάτες ετών, που πίστεψαν εξαρχής σε εμένα και σε αυτό που τότε φάνταζε μια «τρέλα», αλλά κυρίως σε όλα τα κορίτσια που με ακολουθούν από τότε, τις «beauties» μου όπως τις ονομάζω.

Δημιουργήσαμε παρέα με τα χρόνια μια μοναδική beauty κοινότητα, με εμπιστοσύνη, αγάπη και σεβασμό. Χαίρονται μαζί μου για κάθε μου νέο βήμα και κάθε επαγγελματική μου επιτυχία, όπως χαίρονται οι φίλες μου. Είναι τρομερά συγκινητικό και χωρίς εκείνες τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο».

Tezza 2287 8fd5b

Η Σουζάνα μοιράζεται όλα τα μυστικά για την τέλεια βάση μακιγιάζ σε ειδικές περιστάσεις - Κράτα σημειώσεις

Θα ήθελα να μας πεις πώς έγιναν οι επιλογές των μακιγιάζ και outfits;

«Την πρώτη μου ημέρα στη Βενετία, η ομάδα του Armani είχε κανονίσει fitting στο… Giorgio Armani Wardrobe! Αυτή ήταν μια λεπτομέρεια που δεν ήξερα πριν το ταξίδι, οπότε φαντάζεσαι τι ενθουσιασμός υπήρχε όταν μπήκα σε ένα δωμάτιο γεμάτο με ρούχα υψηλής ραπτικής. Η επιλογή για το πρώτο, παραμυθένιο και αιθέριο φόρεμα μου έγινε μέσα σε χρόνο dt! Οι υπεύθυνοι του οίκου ήταν τόσο ευγενικοί και πρόθυμοι να βοηθήσουν με όλες τις λεπτομέρειες, ενώ έκαναν και τις ανάλογες μεταποιήσεις σε χρόνο ρεκόρ.

Για το μακιγιάζ στο Κόκκινο Χαλί, ο Andrew εμπνεύστηκε από το φόρεμα και δημιούργησε ένα μακιγιάζ με τέλεια βάση, και ροζ παστέλ λεπτομέρειες στο eye look. Επειδή εκείνη την ημέρα είχε ζέστη και υγρασία, δεν χρησιμοποίησε πολλά powder προϊόντα, έτσι ώστε να μην χαλάσει το μακιγιάζ. Το Luminous Silk Foundation σε τέτοιες περιστάσεις είναι το ιδανικό προϊόν για να μην χρειαστείς ποτέ touch up. Αυτό είχαμε χρησιμοποιήσει και στο νυφικό μακιγιάζ μου και είναι πάντα εγγύηση. Για τα χείλη επιλέξαμε gloss φινίρισμα για να ταιριάζει με το υπόλοιπο, λαμπερό λουκ.

Για το δεύτερο look μου στο Armani Red Party, φόρεσα ένα μαύρο εφαρμοστό φόρεμα Jacquemus που είχα σαν εναλλακτική για την εμφάνιση μου στο Κόκκινο Χαλί. Την δεύτερη ημέρα, ζήτησα από τον Andrew ένα smokey μακιγιάζ και nude χείλη, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα πιο sexy look. Αυτή είναι και η μαγεία του μακιγιάζ, μπορεί να μας μεταμορφώσει και να αλλάξει τη διάθεση μας! Νομίζω ότι με 2 τόσο διαφορετικά beauty looks, καταφέραμε να αναδείξουμε τη μαγεία της ομορφιάς».

Facetune 31 08 2024 17 38 14 ff604

Είναι η πρώτη φορά που περπάτησες σε κόκκινο χαλί; Πως βίωσες το όλο glam;

«Μέσα στα τόσα χρόνια συνεργασίας μου με μεγάλα brands, είχα την τύχη να συμμετέχω σε αρκετά, πολύ μοναδικά events σε όλο τον κόσμο. Όμως ποτέ δεν είχα περπατήσει σε Κόκκινο Χαλί όλα αυτά τα χρόνια. Εκείνη τη στιγμή που περπατάς στο Κόκκινο Χαλί δεν νιώθεις πολλά πράγματα, περνάει τόσο γρήγορα ο χρόνος, προσπαθείς να ακούσεις τους φωτογράφους, να κρατήσεις τη σειρά σου και να μην καθυστερήσεις και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το ευχαριστηθείς με την καρδιά σου, και το έκανα! Η προετοιμασία ήταν η πιο μαγική στιγμή, ένιωσα πραγματικά τόσο ξεχωριστή».

Tezza 3825 40925

Ο Armani όπως είχες αναφέρει σε πρόσφατο Instagram story σου είναι δίπλα σου από τα πρώτα σου βήματα, απ’ όταν ξεκίνησες να ασχολείσαι με τα social media. Πώς νιώθεις γι’ αυτή σου τι συνεργασία; Και αν μπορείς να ξεχωρίσεις ένα από τα μυστικά ομορφιά που έμαθες δίπλα τους, ποιό θα ήταν αυτό;

«Ήταν πραγματικά, ένας από τους πρώτους μου συνεργάτες και είμαι τόσο ευγνώμων για όλη αυτή την υπέροχη σχέση που έχουμε χτίσει με τα χρόνια με όλους όσους βρίσκονται πίσω από το brand. Πίσω από τα brands υπάρχουν πάντα άνθρωποι, που εξελισσόμαστε παρέα και μοιραζόμαστε στιγμές. Δεν αρκεί να ταιριάζει η αισθητική σου μόνο με αυτή του brand, αλλά και με τους συνεργάτες του. Και σε εκείνους θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, καθώς ανά τα χρόνια έχουμε μοιραστεί τόσες ιδέες και τόσα δημιουργικά concept που έχουν έρθει μετά από συζητήσεις ωρών και προσωπική δουλειά.

Το πιο σημαντικό μυστικό ομορφιάς που έχω μάθει δίπλα στους make up artists του Armani είναι ένα: το κλειδί σε ένα επιτυχημένο μακιγιάζ είναι η τέλεια βάση. Δεν είναι τυχαίο που ο οίκος έχει μερικά από τα καλύτερα foundations της αγοράς και αυτό γιατί η επιδερμίδα είναι το Α και το Ω. Και τι σημαίνει «τέλεια βάση»; Ανάλαφρη, φυσική, με λάμψη. Ακόμη και όταν ήταν τάση το «caky» αποτέλεσμα, οι βαριές υφές και τα foundations που κάλυπταν κάθε πόρο, ο οίκος Armani επέμενε σε φυσική κάλυψη, λαμπερή επιδερμίδα και ένα better version of your skin. Και συμφωνώ απόλυτα με αυτή τη λογική!».

Πάμε λίγο πίσω όταν πρωτοξεκίνησες να ασχολείσαι με την ομορφιά ως beauty editor, YouTuber και beauty influencer. Με την τώρα εμπειρία που έχεις αποκτήσει, τι θα συμβούλευες εκείνο το κορίτσι που μόλις έκανε τα πρώτα του βήματα στον χώρο και τι θα του έλεγες για όλα αυτά που με πολύ προσπάθεια έχει καταφέρει;

«Ειλικρινά, δεν θα άλλαζα τίποτα! Τα πρώτα μου βίντεο στο Youtube πίστευα ότι δεν θα τα δει ούτε η μαμά μου (γέλια). Οπότε η αθωότητα που έχουν και ο τρόπος που μιλάω σε αυτά, βλέποντας τα σήμερα μου φέρνει μόνο νοσταλγία και ένα γλυκό χαμόγελο. Σε εκείνο το κορίτσι που βλέπω στα πρώτα μου βίντεο, εάν έλεγα κάτι θα ήταν να συνεχίσει να δουλεύει σκληρά και να μην χάσει ποτέ το χαμόγελο της και το πάθος της για την ομορφιά.

Οτιδήποτε έκανα από τότε, έως σήμερα ήταν ένα μεγάλο μάθημα, ο χρόνος έχει υπάρξει για εμένα σχολείο. Μου αρέσει να φέρνω τον εαυτό μου σε νέα challenges και να νιώθω το ίδιο άγχος και ενθουσιασμό που ένιωθα όταν πρωτοάνοιξα την κάμερα μου, γι’ αυτό δημιούργησα και το δικό μου brand. Κάθε μέρα παραμένει ένα μάθημα».

Και τέλος! Τι θα συμβούλευες ένα νέο κορίτσι που θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον κόσμο της ομορφιάς και θέλει να ακολουθήσει αυτήν την καριέρα. Είμαι σίγουρη ότι πολλές σε έχουν πρότυπο.

«Αρχικά σε ευχαριστώ πολύ γι’αυτό! Το πιο σημαντικό για εμένα είναι η εκπαίδευση. Και έπειτα η δουλειά. Με την τεράστια πρόσβαση που πλέον έχουμε στην πληροφορία και την έκθεση, μπορεί ένα νέο παιδί να θεωρήσει ότι οι σπουδές δεν είναι κάτι αναγκαίο. Είναι όμως τόσο σημαντικές για να αποκτήσεις κριτική σκέψη, να αποκτήσεις γενικές γνώσεις και να εξελιχθείς σε έναν καλό επαγγελματία. Μετέπειτα, η εξέλιξη έρχεται από την δουλειά. Θα υπάρχουν δυσκολίες, αλλά μέσα από αυτές μαθαίνουμε και καλώς ή κακώς, μπορεί να έχουμε συνηθίσει στην «ευκολία» του internet στο χώρο των Media, αλλά σίγουρα ο χώρος της ομορφιάς θέλει επιμονή, αγάπη και πάθος.

Θα συμβούλευα λοιπόν ένα νέο κορίτσι που θα ήθελε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το beauty, να πιστεύει στον εαυτό της, να εξελίσσεται και να μην τα παρατήσει ποτέ. Να δοκιμάσει πράγματα μέχρι να βρει αυτό που την γεμίζει και να ψάχνει πάντα το… κάτι παραπάνω. Είτε επιλέξει τα Social Media, είτε κάποιο μέσο, η μοναδικότητα, η ειλικρίνεια και ο σεβασμός προς το κοινό ή τους αναγνώστες της, θα είναι αυτό που θα την κάνουν να ξεχωρίσει».

Tezza 4373 b7b94

Τελευταία τροποποίηση στις 07.09.2024 - 04:36