FYI

Λάμψη και συγκίνηση στα 3rd Greek Top Women Awards

16.08.2024
Λάμψη και συγκίνηση στα 3rd Greek Top Women Awards
Βραβεύτηκαν οι γυναίκες-πρότυπα και μητέρες θυμάτων γυναικοκτονιών

Σε μία λαμπρή τελετή, που περιελάμβανε λάμψη αλλά και μεγάλη συγκίνηση πραγματοποιήθηκε η απονομή των 3rd Greek Top Women Awards.

Στη διάρκειά της εκδήλωσης επιβραβεύτηκαν τα αξιοσημείωτα επιτεύγματα 22 κορυφαίων Ελληνίδων-leaders της επιχειρηματικότητας και του πολιτισμού, ενώ στη συνέχεια τιμήθηκαν έξι μητέρες που βιώνουν το άφατο δράμα μετά τις γυναικοκτονίες των κοριτσιών τους.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας «Κωνσταντίνος Μίχαλος» του ΕΒΕΑ, Αμερικής 8, με πρωτοβουλία των ιστοσελίδων eirinika.gr και madeingreece.news.
Το Life Achievement Award έλαβε η μεγάλη κυρία της Ελληνικής ναυτιλίας Αγγελική Φράγκου, Πρόεδρος & CEO της NAVIOS Maritime Partners L.P.

Η Ειρήνη Βενιάμη επίσης από τον χώρο της ναυτιλίας και η Managing Director της Credit Agricole στην Ελλάδα Νικολέτα Παναγιωτοπούλου, της επέδωσαν το βραβείο-αντίγραφο του έργου «Ημερολόγιο ενός πλοίου» του αείμνηστου ζωγράφου Παύλου Σάμιου.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, η πρώην Επίτροπος και υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης, η Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα Laurence Auer, ο επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης.

H κεντρική ομιλία ήταν της ψυχολόγου - συγγραφέως Ελισάβετ Μπαρμπαλιού με τίτλο: «Μαζί στον δρόμο για την συμφιλίωση των δύο φύλων» στην οποία προέβαλε το μήνυμα της φετινής εκδήλωσης, την εξάλειψη των διαφυλικών ανισοτήτων και προκαταλήψεων.

Στο Α΄ μέρος βραβεύτηκαν 22 γυναίκες-πρότυπα στο επιχειρείν, στον πολιτισμό και στην κοινωνία.

TOP_WOMEN_AWARDS_3_5_e1c5b.JPG

Παράλληλα σε κλίμα ανείπωτης συγκίνησης στο Β’ Μέρος τιμήθηκαν 7 μητέρες, που έχασαν τις κόρες τους σε γυναικοκτονίες ή υπήρξαν θύματα βίας και κατάφεραν να γίνουν πιο δυνατές. Οι περισσότερες εξ’ αυτών έχουν γίνει φίλες και «μία γροθιά», δημιούργησαν μάλιστα το σωματείο «Γίνε άνθρωπος» gineanthropos.gr.

Μεταξύ των τιμηθεισών ήταν και η κυρία Μαρία Κοτρώτσου μαζί με την κόρη της σε αμαξίδιο πλέον, την Μυρτώ Παπαδομιχελάκη, «το κορίτσι της Πάρου».

KOU_25_99383.JPG

Οι «μάνες κουράγιο», παραλαμβάνοντας τα βραβεία τους με τις συμβολικές «κόκκινες γόβες» του Παύλου Σάμιου, περιέγραψαν με σπαραγμό η καθεμία την «επόμενη» μέρα στο δράμα που περνούν, καθεμία ξεχωριστά αλλά και οι οικογένειες τους μετά την οδυνηρή απώλεια των κοριτσιών τους.

Από εκείνη τη στιγμή, κατασυγκινήθηκαν όλοι οι παρόντες μέσα στην αίθουσα της τελετής βράβευσης, όταν μία μία, οι μητέρες άρχισαν να μοιράζονται τις σκληρές στιγμές που βιώνουν στις δικαστικές αίθουσες ακούγοντας τους θύτες, να δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα, των αποτρόπαιων εγκλημάτων τους .

Άπαντες στην αίθουσα παρακολούθησαν με κομμένη την ανάσα πως οι μητέρες αυτές προσπαθούν να κρατήσουν ενωμένα τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς τους για να προχωρήσουν μπροστά, μετά τη συμφορά.
Τα βραβεία τιμής ένεκεν απονεμήθηκαν στις:

1. Κούλα Αρμουτίδου μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη – Ρόδος
2. Μαρία Κοτρώτσου μητέρα της Μυρτούς Παπαδομιχελάκη – Πάρος
3. Ελένη Κρεμαστιώτη μητέρα της Ερατούς Μανωλακέλλη - Μυτιλήνη
4. Κατερίνα Κώτη μητέρα Ντόρας Ζαχαριά - Ρόδος
5. Αλέκα Μάκου μητέρα της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου – Φολέγανδρος
6. Χρύσα Μπέρδου αδερφή Πολυξένης - Κηφισιά
7. Ρόζα Φωτιάδου μητέρα της Σοφίας Σαββίδου – Κηφισιά

Η εκδήλωση έκλεισε με το τραγούδι «Γίνε Άνθρωπος» ,το οποίο ερμήνευσε η σοπράνο Ναδίνα Τζιάτζιου των Operatical, η οποία έγραψε τους στίχους και την μουσική ενώ την συνόδευσε με το τσέλο της η Λυδία Παναγιωταρέα.

Την τελετή απονομής των βραβείων Greek Top Women Awards παρουσίασαν η Ειρήνη Νικολοπούλουκαι η Ιόλη Βάρτσου.

Τελευταία τροποποίηση στις 16.08.2024 - 21:19