Έχεις γάτα; Δες τι κερδίζεις!

21.06.2024
Έχεις γάτα; Δες τι κερδίζεις!
Image by freepik
Εσύ το ήξερες ότι μια γάτα εκτός του ότι είναι υπέροχη παρέα μπορεί ακόμα να βελτιώσει την υγεία σου και να σε κάνει πιο ευτυχισμένη;

Κι όμως μπορεί. Οι γάτες αποτελούν το πιο δημοφιλές και ένα αρκετά ανεξάρτητο κατοικίδιο ζώο, που μπορούν ωστόσο να γίνουν πολύ στοργικές με τους ανθρώπους της εμπιστοσύνης και της επιλογής τους.

Αν έχεις και εσύ μια γάτα για κατοικίδιο, θα απολαμβάνεις σίγουρα να χουχουλιάζεις αγκαλιά μαζί της στον καναπέ, στο τέλος μιας μεγάλης ημέρας. Όταν φυσικά το θέλει κι η ίδια, γιατί είπαμε. Οι γάτες είναι ανεξάρτητα πλάσματα.

Το να έχεις ως συντροφιά μια γάτα όμως, πέρα από παρέα μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία σου. Διάβασε παρακάτω για να μάθεις ποια είναι αυτά:

Δεν θα νιώθεις μοναξιά

Οι γάτες μπορούν να γίνουν πολύ συντροφικές και να σου προσφέρουν αγάπη και στοργή που θα σου φανεί πολύ σημαντική ειδικά σε δύσκολες ψυχολογικά στιγμές.

Μείωση του άγχους

Όσοι έχουν υιοθετήσει ένα γατάκι ξέρουν πολύ καλά πως ένα χάδι ή λίγο παιχνίδι με το κατοικίδιο τους αρκεί για να βελτιωθεί η μέρα τους. Μάλιστα, έρευνες έχουν δείξει πως το γουργούρισμα της γάτας μπορεί να ηρεμήσει το νευρικό σύστημα και να μειώσει την αρτηριακή πίεση.

Βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας

Σύμφωνα με στοιχεία, οι ιδιοκτήτες γάτας διατρέχουν χαμηλότερο κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις και ενδεχόμενο εγκεφαλικό επεισόδιο.

Λιγότερες ή και καθόλου αλλεργίες

Μπορεί να έχεις ακούσει ότι το τρίχωμα της γάτας είναι ένα από τα πιο κοινά αλλεργιογόνα, αλλά εάν ένα παιδί εκτίθεται σε γάτες μέσα στη διάρκεια των πρώτων χρόνων της ζωής του, είναι πιο πιθανό να αναπτύξει ανοσία στις αλλεργίες όχι μόνο από τις γάτες, αλλά και σε άλλα είδη αλλεργιογόνων.

Τελευταία τροποποίηση στις 20.06.2024 - 02:47