Μικρόβια: 5 απλοί τρόποι για να τα απομακρύνεις από αντικείμενα καθημερινής χρήσης

31.10.2021
Μικρόβια: 5 απλοί τρόποι για να τα απομακρύνεις από αντικείμενα καθημερινής χρήσης
Ήξερες ότι οι οδοντόβουρτσες συγκρατούν τόνους μικροβίων στις τρίχες τους, κάτι που μπορεί να τις κάνει βλαβερές για την στοματική μας υγεία; Πολλά ακόμα ανεπιθύμητα μικρόβια μπορούν να κρυφτούν σε μέρη που δεν βάζει ο νους μας οπότε δεν έχουμε σκεφτεί να καθαρίσουμε γενικότερα, ή απλά δεν ξέρουμε πώς να τα καθαρίσουμε σωστά. Γι 'αυτό είναι τόσο σημαντικό να αντιμετωπίζουμε την ανάπτυξη των βακτηρίων στα σπίτια μας και να γνωρίζουμε πώς να τα καταπολεμούμε αποτελεσματικά. Παρακάτω μπορείς να μάθεις 5 απλούς τρόπους για να ξεφορτωθείς τα μικρόβια από το σπίτι σου.

Χρησιμοποίησε στοματικό διάλυμα για να απολυμάνεις την οδοντόβουρτσα σου

Κάθε φορά που χρησιμοποιείς την οδοντόβουρτσα σου, ενδέχεται να μεταφέρεις βακτήρια του μπάνιου απευθείας στο στόμα σου. Εάν τραβάς το καζανάκι με το καπάκι της τουαλέτας ανοιχτό, τότε θα μπορούσες να εξαπλώσεις βρώμικα σωματίδια γύρω από το μπάνιο, τα οποία μπορούν να εγκατασταθούν σε επιφάνειες και αντικείμενα.

Επομένως, συνιστάται να απολυμαίνεις την οδοντόβουρτσα σου σε στοματικό διάλυμα για 2 λεπτά μετά τη χρήση.

Πετσέτες κουζίνας: Πόσο επικίνδυνες είναι για την υγεία σου και πόσο συχνά πρέπει να τις αλλάζεις

Καθάρισε το φούρνο σου με αμμωνία

Απλά ζέστανε το φούρνο σου στους 180 βαθμούς και μετά σβήσε τον και τοποθέτησε μέσα ένα μπολ με 1/5 φλιτζανιού αμμωνίας στην πάνω σχάρα του φούρνου σου. Βάλε ένα μπολ βραστό νερό στην κάτω σχάρα και κλείσε την πόρτα, αφήνοντάς τα να κάνουν τη δουλειά τους όλη τη νύχτα.

Αυτό θα βοηθήσει τη βρωμιά να πέσει από τον φούρνο σου και θα μπορέσεις να τον καθαρίσεις εύκολα την επόμενη μέρα.

Βάλε στο φούρνο μικροκυμάτων το σφουγγάρι πιάτων

Τα σφουγγάρια πιάτων συλλέγουν μεγάλες ποσότητες βλαβερών βακτηρίων που δεν θέλουμε να μεταφέρουμε στη συνέχεια στα πιάτα μας. Για να αποστειρώσεις ένα σφουγγάρι, πρέπει να το βρέξεις εντελώς πριν το τοποθετήσεις στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό.

Η μεγάλη θερμότητα θα σκοτώσει τυχόν βακτήρια που αναπτύσσονται στο σφουγγάρι. Επανάλαβε την ίδια διαδικασία κάθε λίγες μέρες όταν αρχίζει να μυρίζει το σφουγγάρι σου.

Βουρτσίζεις τα μαλλιά σου; Ιδού τα 5 σημεία που πρέπει να προσέξεις περισσότερο

Σαπούνισε την βούρτσα των μαλλιών σου

Οι βούρτσες των μαλλιών συχνά δεν καθαρίζονται, παρόλο που μπορεί να μεταφέρουν πολύ βρωμιά. Αυτό συμβαίνει επειδή τα μαλλιά σου μπορούν να μεταφέρουν συσσωρευμένη ρύπανση και καθημερινά μικρόβια, τα οποία στη συνέχεια μεταφέρονται στη βούρτσα σου.

Συνιστάται να καθαρίζεις τη βούρτσα σου μία φορά το μήνα, αφαιρώντας τις παλιές τρίχες και να τη σαπουνίζεις τη νύχτα πριν τη χρησιμοποιήσεις το πρωί.

Καθάρισε το πληκτρολόγιό σου με τζελ

Το καθαριστικό τζελ μπορεί να είναι πολύ πρακτικό για την απομάκρυνση της σκόνης και της βρωμιάς από μικρά αντικείμενα και είναι πολύ εύκολο να φτιάξεις ένα τέτοιο διάλυμα στο σπίτι! Θα χρειαστείς 1 φλιτζάνι ζεστό νερό με baking soda σε ένα μπολ και 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό με κόλλα σε ένα άλλο μπολ. Aνακάτεψε τα 2 μίγματα και μέχρι το υγρό να γίνει σταθερό. Στη συνέχεια ζύμωσέ το σε μια σκληρή μπάλα.