3 συνήθειες των ανθρώπων που έχουν πάντα καθαρό σπίτι

09.01.2021
3 συνήθειες των ανθρώπων που έχουν πάντα καθαρό σπίτι
Χρειάζονται μόλις μερικά βασικά καθημερινά βήματα

Ο προσωπικός μας χώρος, εκτός από το να αντανακλά το ποιοι είμαστε πραγματικά, έχει τη δύναμη να διαμορφώνει τη ψυχολογία μας. Γι'αυτό, είναι σημαντικό να το διατηρούμε όσο πιο καθαρό και τακτικό μπρορούμε.

Δες και αυτό: Όσα πρέπει να καθαρίζεις μόνο μια φορά το χρόνο

Εσύ όμως ξέρεις τα μυστικά του τακτοποιημένου σπιτιού; Παρακάτω θα βρεις τις τρεις συνήθειες των ανθρώπων που έχουν πάντα καθαρό σπίτι, που μπορείς και εσύ να υιοθετήσεις:

Προτιμούν την minimal διακόσμηση
Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα πρέπει να ακολουθήσεις τη Σκανδιναβική διακόσμηση, αλλά η ουσία είναι ότι, λιγότερα πράγματα σημαίνει θα χρειαστούν λιγότερη ώρα για να καθαρήσεις. Κάνε ένα καλό ξεκαθάρισμα στους χώρους του σπιτιού σου και δες τους να "ανοίγουν".

Ξέρουν τα όρια της ακαταστασίας
Αυτό σημαίνει πως, ναι, καλώς ή κακώς θα πρέπει να καθαρίζεις πιο τακτικά, ωστόσο κάποιες βασικές δουλειές απαιτούν λίγα μόλις λεπτά από την καθημερινότητα σου, όπως η τοποθέτηση των πλυμμένων πιάτων στη θέση τους ή το ξεσκόνισμα.

Αυτό το είδες; 8 τρόποι για να απαλλαγείς από τα μικρόβια στο καθάρισμα του σπιτιού σου

Εστιάζουν σε "στρατηγικά" σημεία
Αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να δώσεις έμφαση στα σημεία-κλειδιά που φαίνονται περισσότερο, όπως το σαλόνι, που παίζουν πολύ καθοριστικό ρόλο στο να φαίνεται καθαρό το σπίτι σου.