5 έξυπνοι τρόποι να μεταμορφώσεις το μικρό σου διαμέρισμα

24.09.2019
5 έξυπνοι τρόποι να μεταμορφώσεις το μικρό σου διαμέρισμα
Οι πινελιές που θα δώσουν νέο αέρα (και χώρο) στο σπίτι σου

Μένεις σε μικρό διαμέρισμα; Τότε σίγουρα, ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζεις είναι ο μικρός χώρος.

Δες και αυτό: Μόλις μετακόμισες; Κάνε αυτές τις έξι κινήσεις για να βγεις κερδισμένη

Ο περιορισμένος αυτός χώρος μπορεί να σε οδηγήσει να βρεις πρακτικές λύσεις για την εξοικονόμησή του. Μπορεί να νομίζεις ότι είναι δύσκολο να διαμορφώσεις ένα μικρό στούντιο ώστε να χωράει όλα σου τα πράγματα και να είσαι άνετα, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Υπάρχουν πολλές λύσεις που μπορείς να δοκιμάσεις και παρακάτω θα βρεις τις πιο πρακτικές!

Χρησιμοποίησε μια βιβλιοθήκη ως διαχωριστικό Επειδή τα στούντιο είναι πολύ ανοιχτοί χώροι, κάποιες φορές χρειάζεται να δημιουργήσεις εσύ μια περιοχή χρησιμοποιώντας κάποιο μεγάλο έπιπλο, όπως μια διαχωριστική βιβλιοθήκη. Έτσι θα καταφέρεις να οριοθετήσεις ένα μικρό καθιστικό ή ένα γραφείο.

Αυτό το είδες; Πώς να δημιουργήσεις περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους

Διαμόρφωσε μια σοφίτα Αν το στούντιό σου έχει ψηλούς τοίχους, η διαμόρφωση μιας σοφίτας είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να κερδίσεις επιπλέον χώρο. Έπειτα μπορείς να αποφασίσεις τι θα κάνεις με αυτόν το έξτρα χώρο. Μπορείς να βάλεις εκεί το κρεβάτι σου ή να φτιάξεις ένα μικρό καθιστικό που θα είναι προσβάσιμο με μια σκάλα.

Χρησιμοποίησε κουρτίνες για να οριοθετήσεις τον χώρο Άλλος ένας πολύ εύκολος και πρακτικός τρόπος να οριοθετήσεις περιοχές μέσα σε ένα ανοιχτό στούντιο είναι οι κουρτίνες. Μπορείς, για παράδειγμα, να την χρησιμοποιήσεις για να απομονώσεις το κρεβάτι και να το διαχωρίσεις από το γραφείο.

Διάβασε και αυτό: Το μυστικό για να χρησιμοποιείς λιγότερο χαρτί κουζίνας είναι πολύ απλό

Αξιοποίησε κάθε γωνιά Ένα πράγμα που δεν πρέπει να αφήσεις ανεκμετάλλευτο είναι οι γωνιές του χώρου σου. Μπορείς να βάλεις ένα τραπέζι φαγητού, ένα μικρό γωνιακό καναπέ ή οτιδήποτε άλλο εξυπηρετεί τις ανάγκες ανάλογα με τον χώρο.

Επικεντρώσου σε έπιπλα διπλής χρήσης Τα έπιπλα διπλής χρήσης μπορούν να γίνουν ο καλύτερός σου φίλος αν τα αξιοποιήσεις σωστά. Διάλεξε κρεβάτια που έχουν αποθηκευτικούς χώρους ή coffee tables με συρτάρια για να μπορείς να αποθηκεύσεις διάφορα αντικείμενα.