Μα τι γίνεται λοιπόν και οι πετσέτες στο μπάνιο σου δεν είναι ποτέ όπως τις θέλεις; Μήπως έχουν χαλάσει; Ή μήπως, πιο απλά, χρειάζεται να προσέξεις λίγο περισσότερο πώς τις φροτίζεις; Για δες:
Προσοχή στην ποσότητα του απορρυπαντικού και του μαλακτικού
Ουκ εν τω πολλώ το ευ, έλεγαν οι παλιότεροι και είχαν απόλυτα δίκιο, καθώς φαίνεται. Μεγαλύτερη ποσότητα από την προβλεπόμενη σε απορρυπαντικό και μαλακτικό, δεν σημαίνει, σε καμμία περίπτωση πιο καθαρές ή πιο μαλακές πετσέτες. Αντίθετα, καθώς το υλικό είναι περισσότερο από αυτό που το νερό μπορεί να ξεπλύνει μένει επάνω στο ύφασμα και το κάνει πια βαρύ και σίγουρα όχι πιο καθαρό.
Επίσης, μένουμε στην πλύση και συμβουλεύουμε να πλένεις τις πετσέτες στην υψηλότερη δυνατή προτεινόμενη θερμοκρασία. Το κρύο νερό δεν ενδείκνυται.
Πρόσεξε πώς τις απλώνεις
Αν μετά το πλυντήριο παίρνεις τις πετσέτες σου και τις απλώνεις τη μία πάνω στην άλλη -ολόκληρη ή μέρος της, συνήθως τις άκρες διπλωκαλύπτουμε- τότε αυτές δεν θα αεριστούν σωστά, θα κρατήσουν υγρασία, άρα και μύκητες ή βρωμιές και αυτές θα έρθουν με τον προφανή τρόπο και πάλι επάνω σου. Δώσε χώρο στις πετσέτες, λοιπόν και θυμήσου πριν τις απλώσεις να τις τινάξεις καλά καλά.
Το στεγνωτήριο
Αν υπάρχει στεγνωτήριο, ευπρόσδεκτο. Ειδικά με τις πετσέτες κάνει θαύματα και ιδιαίτερα τον χειμώνα που τα ρούχα στεγνώνουν δύσκολα έτσι κι αλλιώς. Και σε αυτή την περίτωση όμως, καλό είναι να τις τινάζεις πριν τις βάλεις από τον έναν κάδο στον άλλο. Μόνο έτσι θα πάρεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Μέχρι που δεν χρειάζονται σίδερο μετά. Ένα καλό τίναγμα και πάλι, δίπλωμα και κατευθείαν στη λινοθήκη.
Πόσο συχνά τις πλένεις;
Όσο και να μην το παραδέχεσαι ή να μη σε βολεύει, οι πετσέτες του μπάνιου λερώνουν πολύ εύκολα και χρειάζονται πολύ συχνό πλύσιμο. Τρεις με τέσσερις χρήσεις και τέλος, λένε οι ειδικοί. Και φυσικά εννοείται πως ανάμεσα στα ντους ή στα μπάνια πρέπει να φροντίσεις να στεγνώνουν τελείως. Αλλίως... κάηκες!