Porto Kea Suites: Κυκλαδίτικη αύρα

10.04.2016
Το Porto Kea Suites έχει σχεδιαστεί με έμπνευση και αγάπη εξασφαλίζοντας στον επισκέπτη όλες τις προϋποθέσεις για μια αναζωογονητική διαμονή υψηλού αισθητικού επιπέδου.

Προορισμός Κέα. Το κυκλαδονήσι που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το κλεινόν άστυ αποτελώντας σωτηρία για τις κουρασμένες αισθήσεις του κατοίκου του. Φτάνοντας στο λιμάνι και μπαίνοντας σχεδόν αμέσως στον κήπο του Porto Kea Suites, νιώθεις να γαληνεύεις. Λουλούδια και θαλερό πράσινο, γλυπτά και σοφά τοποθετημένα “σπιτάκια”με το λευκό και την πέτρα να “υπακούουν” στο σχεδιαστικό πλάνο του αρχιτέκτονα. Ο Θανάσης Κυρατσούς πέτυχε την αρμονική ενσωμάτωση των κτιριακών όγκων στο νησιωτικό περιβάλλον χρησιμοποιώντας με τη γνωστή του μαεστρία τα υλικά, παίζοντας με το φως, και τις γραμμές. Την κυριαρχία των γήινων αποχρώσεων έρχεται να εξισορροπήσει το υγρό στοιχείο της γεωμετρικής πισίνας, λειτουργώντας σαν οπτική συνέχεια της θάλασσας. Τα γλυπτά του Ανδρέα Λόλη σε καίρια σημεία του κήπου αποκαλύπτουν τις καλλιτεχνικές ανησυχίες των ιδιοκτητών.

Ο χώρος υποδοχής, χαλάρωσης και η τραπεζαρία έχουν διαμορφωθεί με βάση τη λειτουργικότητα, αλλά και με ένα ύφος που κινείται ανάμεσα στη λιτή πολυτέλεια, τον εκλεκτικισμό και την σοφή σύζευξη στοιχείων και υλικών: Πέτρινοι τοίχοι με εσοχές, μαρμάρινα δάπεδα, ξύλινες οροφές ακολουθούν τις κυκλαδίτικες νόρμες, ενώ η προσθήκη επίπλων σε αποικιακό στυλ, το μεγάλο τζάκι, τα ζωγραφικά έργα, οι καλλιτεχνικές φωτογραφίες, τα coffee books και τα αναμμένα κεριά στα τραπέζια, ολοκληρώνουν το σκηνικό και φανερώνουν την προσωπική φροντίδα του ζεύγους Δημητρίου. Τα δωμάτια και οι σουίτες φιλοξενίας -μικρά καταφύγια για δυο ή περισσότερα άτομα-έχουν την ίδια λιτή πολυτέλεια με αυτήν του κεντρικού κτιρίου. Διακοσμήθηκαν σε διαφορετικό στυλ, έχουν μαρμάρινα λουτρά, βεράντες που ατενίζουν τη θάλασσα ή απολαμβάνουν την δροσιά του κήπου.

Η υψηλή αισθητική, οι ανέσεις και η φιλόξενη συμπεριφορά του προσωπικού, η γνωριμία με τις δημιουργικές μεσογειακές γεύσεις του σεφ Νίκου Τσακαλογιάννη Haworth, η σημασία στη λεπτομέρεια που μπορεί να κάνει τη διαφορά συνθέτουν ένα χώρο που αποφορτίζει τις αισθήσεις δημιουργώντας σου την επιθυμία να επιστρέψεις...

—Το Porto Kea Suites είναι μέλος του Small Luxury Hotels of the World.

www.portokea-suites.com

Γεωργία Παπανδρέου