Ρούφους Γουέινραϊτ ποζάρω άρα υπάρχω

20.11.2007
Ποιος είναι Αμερικανός-Καναδός τραγουδοποιός- τραγουδιστής, ετών 34, γιος των σπουδαίων φολκ καλλιτεχνών Λούντον Γουεϊνραϊτ και Κέιτ ΜακΓκάριγκλ, αδελφός της Μάρθα Γουέινραϊτ και θετός αδελφός της Λούσι Γουέινραϊτ Ρος.

Ποιος είναι

Αμερικανός-Καναδός τραγουδοποιός- τραγουδιστής, ετών 34, γιος των σπουδαίων φολκ καλλιτεχνών Λούντον Γουεϊνραϊτ και Κέιτ ΜακΓκάριγκλ, αδελφός της Μάρθα Γουέινραϊτ και θετός αδελφός της Λούσι Γουέινραϊτ Ρος. Ανοιχτά ομοφυλόφιλος, εξαιρετικά δραστήριος δισκογραφικά (αισίως πέντε τα προσωπικά άλμπουμ του από το 1998), φίλος της όπερας, της παρακμιακής μπαλάντας, του Σκοτ Γουόκερ και του Ζακ Μπρελ. Σημαίνον μέλος επίσης της νέας εναλλακτικής κοινότητας της Αμερικής που μέσα σε μια νύχτα βαφτίστηκε νέο mainstream - οι Cocorosie, ο Αντονι Χάγκαρτι, η My Brightest Diamond, o Σούφιαν Στίβενς ο Ντεβέντρα Μπάνχαρτ είναι μόνο μερικοί από τους καρδινάλιους του νέου φρικ φολκ - σοφτ ροκ μπλουζ κονκλαβίου. Ο Ρούφους έχει συνεργαστεί, σε ντουέτα κυρίως, με τους πάντες: από τον Ελτον Τζον και τον Μπερτ Μπάκαρα, μέχρι τους Keane και τους Pet Shop Boys. Εχει απλώσει δίχτυα στο σινεμά και σύντομα και στην όπερα με την ανακοίνωση του νέου πρότζεκτ «Ρrima Donna» με θέμα «μια μέρα στη ζωή μιας τραγουδίστριας της όπερας». Η παράσταση θα ανεβεί στη Μετροπόλιταν Οπερα της Νέας Υόρκης.

Γιατί να τον προσέξουμε

Διότι δεν μπορούμε να κάνουμε κι αλλιώς. Κάνει τα πάντα να χαρακτηριστεί media darling και φροντίζει η εικόνα του στον Τύπο να αποτελείται σε ίσες δόσεις από «πόζα» και «περισπούδαστο βάθος». Με την ίδια άνεση που συμμετέχει στο αφιέρωμα του Uncut για την Κέιτ Μπους (φυσικά... δεδηλωμένη επιρροή στον ήχο του), φωτογραφίζεται και για το People ως ένας από τους πιο «καλοντυμένους» ποπ σταρ της επικαιρότητας. Αυτόν τον καιρό διατηρεί ακόμα ενεργό το hype του άλμπουμ «Release The Stars» (με το ομολογουμένως θαυμάσιο σινγκλ «Going To Α Τown»).

Η αλήθεια είναι οτι

Στην ταινία «Τα Χρόνια Της Αγνοιας» βρίσκει άλλη μια ευκαιρία για να «προπονηθεί» για την όπερα - όνειρο της ζωής του. Υποδύεται τον «Μικρό Πρίγκιπα» και τραγουδάει άριες!

Τι να περιμένουμε

Το ανφάς του Ρούφους, το προφίλ του Ρούφους (μισοφωτισμένο και αινιγματικό;) την άρια του Ρούφους και μια υποσχόμενη κωμωδία ενδιάμεσα.