Ενοχο Μυστικό

12.09.2007
Μια γυναίκα προσπαθεί να παγιδεύσει έναν ταξιτζή για ένα φόνο που δεν έκανε. Στόχος της να "λυτρώσει" από τη μνήμη της γυναίκας του το γείτονά της... για τον οποίο τρέφει ερωτικά συναισθήματα.
Η Αλίς (Εμανουέλ Μπεάρ) είναι μια νεαρή Γαλλίδα που ζει στο Μπρούκλιν και ερωτεύεται το γείτονά της Βίνσεντ (Νόρμαν Ρίντους). Αυτός όμως δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον καθώς θρηνεί ακόμη τη δολοφονημένη γυναίκα του.
Η Αλίς θέλοντας να τον κερδίσει, εμπλέκει στη δολοφονία της γυναίκας του έναν αθώο ταξιτζή (Χάρβεϊ Καιτέλ), τον οποίο και ενοχοποιεί με ένα σατανικό σχέδιο που θέτει σε εφαρμογή.

Μοναδικά θετικά της ταινίας η φωτογραφία του δικού μας Γιώργου Αρβανίτη και η μουσική του Ενιο Μορικόνε. Κατά τα άλλα, μολονότι αιωρείται ένα «άρωμα» τύπου φιλμ νουάρ, η ταινία δεν έχει τίποτα άλλο να επιδείξει και ούτε οι ερμηνείες των πολύ αξιόλογων πρωταγωνιστών κατάφεραν να της προσδώσουν κάτι παραπάνω.
Κουραστική η Μπεάρ στο ρόλο της φαμ φατάλ και μόνιμα εγκλωβισμένη σ' ένα ρόλο μανιέρα.... ενώ ο Καϊτέλ και ο Ρίντους «πνίγηκαν» σε ένα προβληματικό σενάριο. ΄

Γεωργία Οικονόμου
[email protected]