Ο Ανγκ Λι μιλά για τη «Ζωή του Πι»

17.12.2012
Ο Ορέστης Ανδρεαδάκης ταξίδεψε στο Λονδίνο και μίλησε στον Ανγκ Λι και τον πρωταγωνιστή του, Σούρατζ Σάρμα, για τις δυσκολίες που συνάντησαν στα γυρίσματα και την τεχνική πλευρά πίσω από το πανέμορφο οτπικό αποτέλεσμα.

Το βραβευμένο με Μπούκερ διεθνές μπεστ σέλερ του Γιαν Μαρτέλ, η «Ζωή του Πι», έδωσε τη βάση για μια από τις πιο απρόσμενες και πλέον θεαματικές ταινίες της χρονιάς, σε σκηνοθεσία Ανγκ Λι. Ο βραβευμένος με Όσκαρ ανέλαβε το πολύπαθο πρότζεκτ και ξεπέρασε όλα τα εμπόδια - τα ψηφιακά εφέ, το στοιχείο του νερού, τον άπειρο πρωταγωνιστή και, κυρίως, μια ιστορία που στο μεγαλύτερο μέρος της διαδραματίζεται στη μέση του ωκεανού ανάμεσα σε ένα νεαρό αγόρι και μια τίγρη μέσα σε μια βάρκα - για να παραδώσει μια υπέροχα φτιαγμένη ταινία για την δύναμη της θέλησης για ζωής και την πίστη.

Ο Πι, ένα δεκαεξάχρονο αγόρι από την Ινδία, μετακομίζει με την οικογένειά του στον Καναδά, μεταφέροντας μαζί και τον ζωολογικό τους κήπο. Κατά τη διάρκεια μιας τρομερής καταιγίδας όμως το πλοίο βυθίζεται, και ο Πι σώζεται από θαύμα. Στη βάρκα που τον σώζει όμως, βρίσκονται μια ζέβρα, ένας ουρακοτάγκος, μια ύαινα και ο Ρίτσαρντ Πάρκερ, μια τίγρη της Βεγγάλης...

Ο Ορέστης Ανδρεαδάκης ταξίδεψε στο Λονδίνο και μίλησε στον Ανγκ Λι και τον πρωταγωνιστή του, Σούρατζ Σάρμα, για τις δυσκολίες που συνάντησαν στα γυρίσματα και την τεχνική πλευρά πίσω από το πανέμορφο οτπικό αποτέλεσμα. Δείτε τις απαντήσεις τους στο παραπάνω βίντεο.