Τι δουλειά έχει ο «Ακάλυπτος» στο κέντρο της Αθήνας εν έτει 2012;

14.12.2012
Δεκαπέντε χρόνια μετά την τηλεοπτική επιτυχία της σειράς «Και οι Παντρεμένοι Έχουν Ψυχή», οι περιπέτειες του «Ακάλυπτου» Αντρέα και του φίλου του, Μάκη, μεταφέρονται στην μεγάλη οθόνη από τον Χρήστο Δήμα. Το cinemag.gr βρέθηκε στα γυρίσματα και σας μεταφέρει το κλίμα.

Δεκαπέντε χρόνια μετά την τηλεοπτική επιτυχία της σειράς «Και οι Παντρεμένοι Έχουν Ψυχή», οι περιπέτειες του «Ακάλυπτου» Αντρέα και του φίλου του, Μάκη, μεταφέρονται στην μεγάλη οθόνη από τον Χρήστο Δήμα («Νήσος», «Οι Ακροβάτες του Κήπου»). Το cinemag.gr βρέθηκε στην πρώτη μέρα των γυρισμάτων, που ξεκίνησαν την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας, και σας μεταφέρει το κλίμα.

Επιμένοντας στην λαϊκή, εμπορική κωμωδία, ο Χρήστος Δήμας επιχειρέι μια αναβίωση των αγαπημένων ηρώων, των ερωτικών μπερδεμάτων, των παρεξηγήσεων και των ακάλυπτων επιταγών τους, καθώς και μια σάτιρα του παλιού καλού (;) λαμόγιου στην εποχή της κρίσης – ή, αλλιώς, του «μετα-λαμόγιου», όπως ο σκηνοθέτης αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, που στην παλιά σειρά κρατούσαν ο Αντώνης Καφετζόπουλος κι ο Γιώργος Παρτσαλάκης, ερμηνεύουν στην κινηματογραφική μεταφορά ο Πέτρος Φιλιππίδης κι ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης αντίστοιχα, ενώ στο υπόλοιπο καστ βρίσκουμε τους: Κατερίνα Λέχου, Τζένη Θεωνά, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Αντώνη Λουδάρο, Κώστα Βουτσά, Αθηνά Μαξίμου, Θανάση Βισκαδουράκη, Βασιλική Ανδρίτσου, Γιώργο Σουξέ.

Τη διεύθυνση φωτογραφίας αναλαμβάνει ο Γιώργος Αργυροηλιόπουλος, τον ήχο ο Νίκος Παπαδημητρίου, τα σκηνικά ο Μιχάλης Σδούγκος, την ενδυματολογία η Μαρία Καραπούλιου, το μακιγιάζ η Κατερίνα Βαρθαλίτου και την μουσική οι Goin’ Through (ο Νίκος Βουρλιώτης, μάλιστα, θα παίζει κι έναν μικρό ρόλο).

Τι κάνει ο «Ακάλυπτος» το 2012; Πού στέκεται η ταινία σε σχέση με την επιτυχημένη σειρά; Ποια χρησιμότητα έχει η κωμωδία και η σάτιρα του νεοέλληνα εν μέσω κρίσης; Αυτές ήταν μερικές από τις ερωτήσεις που κάναμε στον σκηνοθέτη και τους πρωταγωνιστές στο διάλλειμα του γυρίσματος. Δείτε στο βίντεο τι μας απάντησαν.

Συνέντευξη: Χριστίνα Λιάπη
Κάμερα - επιμέλεια βίντεο: Ρωμανός Αργυρόπουλος-Ιωάννου
Μοντάζ: Μαίρη Ρίζου