Ο Ζακ Οντιάρ μιλά για την Μαριόν Κοτιγιάρ

26.11.2012
Δείτε στο βίντεο τι δήλωσε ο Ζακ Οντιάρ σχετικά με την Μαριόν Κοτιγιάρ και τους λόγους για τους οποίους την επέλεξε για πρωταγωνίστριά του.

Το φεστιβάλ Καννών, για χρόνια προσωρινό σπίτι των σταρ του κινηματογράφου και των μεγάλων δημιουργών για τις δέκα μέρες που διαρκεί, είναι συνηθισμένο στη λάμψη και τις μεγάλες πρεμιέρες. Όμως σε περιπτώσεις όπως η παγκόσμια πρεμιέρα του «Σώμα Με Σώμα» τον περασμένο Μάιο, όποιο ίχνος μπλαζέ κυνισμού έχει δημιουργηθεί μέσα στα χρόνια, εξαφανίζεται και όλοι προσπαθούν να βρουν θέση στις προβολές, στις συνεντεύξεις τύπου, στις φωτογραφίσεις.

Αντίδραση λογική για μία από τις πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς για τον ευρωπαϊκό, και όχι μόνο, κινηματογράφο: ο Ζακ Οντιάρ, ένας από τους καλύτερους Ευρωπαίους σκηνοθέτες αυτήν την εποχή, σκηνοθετεί την Μαριόν Κοτιγιάρ, τη μεγαλύτερη Γαλλίδα σταρ, και τον Ματίας Σένερτς, έναν από τους πλέον υποσχόμενους νέους ηθοποιούς, σε μια ταινία ωμή και ταυτόχρονα βαθιά ανθρώπινη, που μοιάζει προορισμένη να διεκδικήσει τα περισσότερα κινηματογραφικά βραβεία της φετινής σεζόν.

Ο άστεγος Αλί βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι της αδερφής του μαζί με τον πεντάχρονο γιο του. Θα γνωρίσει τη Στεφανί, μια εκπαιδεύτρια φαλαινών, η οποία μετά από ένα τραγικό ατύχημα χάνει και τα δυο της πόδια. Μαζί, θα μάθουν να ζουν με τα ακρωτηριασμένα τους άκρα, τα ματωμένα τους πρόσωπα και τις πιο απίθανες ελλείψεις, ξεπερνώντας και τα πιο ανυπέρβλητα εμπόδια – κυρίως αυτά που είναι μέσα στο ίδιο τους το μυαλό. Τελικά, θα μάθουν να περπατάνε ξανά από την αρχή.

Δείτε στο παραπάνω βίντεο τι δήλωσε ο Ζακ Οντιάρ σχετικά με την Μαριόν Κοτιγιάρ και τους λόγους για τους οποίους την επέλεξε για πρωταγωνίστριά του.

Το «Σώμα Με Σώμα» κυκλοφορεί στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 29 Νοεμβρίου από τη Seven Films.