«Είμαστε υπεύθυνοι για την κατάστασή μας»

13.03.2012
Ο σκηνοθέτης Ρομπέρ Γκεντιγκιάν και η πρωταγωνίστριά του, Αριάν Ασκαρίντ, μιλούν για την επίκαιρη και βαθιά ανθρώπινη ταινία τους, τα «Τα Χιόνια του Κιλιμάντζαρο»

Έχοντας συγκεντρώσει τα καλύτερα σχόλια στο περσινό Φεστιβάλ Καννών, όπου βραβεύτηκε με το Ειδικό Βραβείο του τμήματος Ένα Κάποιο Βλέμμα, η νέα ταινία του Ρομπέρ Γκεντιγκιάν, τα «Χιόνια του Κιλιμάντζαρο», έφτασε και στην Ελλάδα, και προβάλλεται ήδη στους ελληνικούς κινηματογράφους.

Η ευτυχισμένη και αρμονική ζωή του Μισέλ και της Μαρί-Κλερ ανατρέπεται όταν ο πρώτος χάσει τη δουλειά του αλλά η γενναιοδωρία των φίλων τους τούς χαρίζει ένα εξωτικό ταξίδι που ονειρεύονταν καιρό. Η φιλήσυχη ύπαρξή τους, όμως, διαταράσσεται όταν δύο κουκουλοφόροι ληστές ορμήσουν στο σπίτι τους και τους επιτεθούν. Όταν οι ένοχοι συλληφθούν, το ζευγάρι θα προσπαθήσει να καταλάβει τα κίνητρά τους – αυτό που θα μάθουν θα τους οδηγήσει σε μια αναπάντεχη πράξη…

Ο Ορέστης Ανδρεαδάκης συνάντησε τον σκηνοθέτη, Ρομπέρ Γκεντιγκιάν, και την πρωταγωνίστριά του, Αριάν Ασκαρίντ, οι οποίοι τού μίλησαν για τη σημασία του πολιτικού σινεμά που χαρακτηρίζει την πολυετή συνεργασία τους.