τoυ Σαμ Μέντες
με τους Ντάνιελ Κρεγκ, Ρέιφ Φάινς, Μάγκι Σμιθ, Τζούντι Ντεντς, Χαβιέ Μπαρδέμ, Έλεν ΜακΚρόρι

H IΣΤΟΡΙΑ: Ο Πράκτορας 007 σε νέες περιπέτειες: αυτή τη φορά παλλινδρομεί καθώς η πίστη του στην προϊσταμένη του, Μ, δοκιμάζεται όταν ανακαλύπτει σοκαριστικά μυστικά στο παρελθόν της. Και καθώς η υπηρεσία ΜΙ6 δέχεται επίθεση, ο Τζέιμς Μποντ πρέπει να εντοπίσει και να εξολοθρεύσει την απειλή - όσο μεγάλο κι αν είναι το προσωπικό κόστος.

SAVE: O διανοούμενος Σαμ Μέντες (“American Beauty”) στη σκηνοθετική καρέκλα μπορεί να φέρει πολλά σε ένα φραντσάιζ που αρέσκεται να επαναπροσδιορίζει την ταυτότητά του τα τελευταία χρόνια. Ο Ντάνιελ Κρεγκ πλέον έχει αναδειχθεί σε σταθερή αξία, αυξάνοντας κατακόρυφα τη γοητεία του, ενώ η προσθήκη του Χαβιέ Μπαρδέμ στο ρόλο του κακού δίνει για πρώτη φορά έναν σέξι αέρα στο αντίπαλο στρατόπεδο. Στο μεταξύ, μπορούμε άνετα να φανταστούμε τη Σέριλ Κρόου να τραγουδάει το ομότιτλο κομμάτι και τις καλλίγραμμες υπάρξεις να χαλαρώνουν τον ρουχισμό τους.

DELETE: Οι τελευταίες ταινίες του Σαμ Μέντες φέρνουν στα μάτια δάκρυα - όχι συγκίνησης, αλλά νύστας. Μετά τον χλιαρό “Δρόμο της Επανάστασης”, το χαμηλόφωνο “Away We Go” κατευθύνθηκε πολύ γρήγορα προς το DVD και δεν γίνεται να μην αναρωτηθούμε: μπορεί ο οσκαρικός σκηνοθέτης να παραδώσει μπιτάτες σκηνές δράσης ή θα κολυμπάει σε βαθιά νερά;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ