του Τιμ Μπάρτον
με τους Τζόνι Ντεπ, Mισέλ Πφάιφερ, Εύα Γκριν

Η ΙΣΤΟΡΙΑ: Το έτος 1772 ο φοβερός και τρομερός Βαρνάβας Κόλινς (ο Ντεπ σε έναν ρόλο που ήθελε χρόνια να ενσαρκώσει) κάνει το μεγάλο λάθος να ραγίσει την καρδιά μιας μάγισσας με το όνομα Ανζελίκ Μπρουσάρ (Εύα Γκριν). Εκδικούμενη, αυτή τον μεταμορφώνει σε βρικόλακα και τον ενταφιάζει. Διακόσια χρόνια αργότερα, ο καταραμένος ήρωας επιστρέφει στην πατρίδα του – ο κόσμος όμως έχει αλλάξει για τα καλά.

SAVE: Τσεκάροντας το λήμμα της ταινίας στο imdb, δεν μπορεί να μην προσέξει κανείς σχόλια και ικεσίες χρηστών του τύπου: «Please, don’t screw this up!». Βλέπετε, οι οπαδοί αυτής της γοτθικής σαπουνόπερας είναι κάτι παραπάνω από φανατικοί. Ναι, καλά διαβάσατε, για σαπουνόπερα πρόκειται. Το «Dark Shadows», εμπνεύσεως Νταν Κέρτις, πρωτοπροβλήθηκε στην αμερικάνικη τηλεόραση στο κανάλι ABC το 1966 και έμεινε στον αέρα για πέντε περίπου χρόνια, συμπληρώνοντας μάλιστα 1.245 επεισόδια. Ακραία μελοδραματικό, με ήρωες βρικόλακες, λυκανθρώπους, μάγισσες, ζόμπι και λογής λογής τέρατα που ταξίδευαν σε παράλληλα σύμπαντα αλλά και στο χρόνο. Εδώ, με λίγα λόγια, τέθηκαν οι βάσεις για ό,τι παρεμφερές παρακολουθούμε σήμερα («True Blood»), ενώ ανάμεσα στους οπαδούς της σειράς συναντάμε τον Κουέντιν Ταραντίνο, τη Μαντόνα και τον Τζόνι Ντεπ. Ο τελευταίος ήταν αυτός που έβαλε την ιδέα στον Τιμ Μπάρτον (έχει μάλιστα αναλάβει και την παραγωγή μέσω της εταιρείας του Infinitum Nihil) για την κινηματογραφική μεταφορά της σειράς. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον περασμένο Μάιο και τη μουσική έχει, φυσικά, αναλάβει ο μόνιμος συνεργάτης του σκηνοθέτη, Ντάνι Ελφμαν, ενώ ο Αλις Κούπερ θα έχει ένα κάμεο! Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω μοιάζει ιδανικός, καθώς, μάλιστα, οι Μπάρτον και Ντεπ έχουν αποδείξει με το «Sweeny Todd» ότι μπορούν να κάνουν θαύματα στο πεδίο του αιματοβαμμένου μελό. Επίσης, αποτελεί ευχάριστη έκπληξη το γεγονός ότι δεν θα γυριστεί σε 3D.

DELETE: Ο συνδυασμός έμοιαζε ιδανικός και στην «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων», αλλά το αποτέλεσμα ήταν μια νερόβραστη –πλην πολύχρωμη– σούπα. Είμαστε έτοιμοι για μία ακόμα απογοήτευση;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ