Διπλό ελληνικό "παρών" στο Κλερμόν Φεράν

19.12.2011
Με δύο ελληνικές συμμετοχές θα παραστεί η Ελλάδα στο επερχόμενο Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Κλερμόν Φεράντ, το σημαντικότερο ίσως φεστιβάλ για μικρού μήκους δημιουργίες στον κόσμο και σίγουρα ένα από τα πιο πολυσύχναστα.

Με δύο ελληνικές συμμετοχές θα παραστεί η Ελλάδα στο επερχόμενο Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Κλερμόν Φεράν, το σημαντικότερο ίσως φεστιβάλ για μικρού μήκους δημιουργίες στον κόσμο και σίγουρα ένα από τα πιο πολυσύχναστα.

Στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του φεστιβάλ, θα προβληθεί η 20λεπτη ταινία της Ρηνιώς Δραγασάκη, «Ο Μπαμπάς μου, ο Λένιν και ο Φρέντυ», η οποία αφηγείται την ιστορία ενός 9χρονου κοριτσιού που σιγά χάνει επαφή με τον εργασιομανή, κομμουνιστή πατέρα της στην Αθήνα της δεκαετίας του ’80. Η μικρή φαντάζεται ότι ο Βλαντιμίρ Λένιν θέλει να του κάνει κακό, ενώ τα πράγματα χειροτερεύουν όταν ο Αμερικανός κινηματογραφικός μανιακός, Φρέντι Κρούγκερ (από την κινηματογραφική σειρά «Friday 13th»), ενώνει τις δυνάμεις του με τους Ρώσους. Η ταινία, που απέσπασε το δεύτερο Βραβείο Μυθοπλασίας στο πρόσφατο Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Ταινιών της Δράμας, επελέγη ανάμεσα σε 76 άλλες ταινίες από όλο τον κόσμο.

Μια δεύτερη ελληνική συμμετοχή, αυτή τη φορά στο Εθνικό Διαγωνιστικό Τμήμα, είναι αυτή της ηθοποιού Κάτιας Γκουλιώνη, την οποία γνωρίσαμε από το «Μέσα στο Δάσος» του Άγγελου Φραντζή που προβλήθηκε στις Νύχτες Πρεμιέρας Conn-x το 2010. Η ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην γαλλο-ιταλική ταινία «Πυροτεχνήματα» («Fireworks») του Τζιάκομο Αμπρουτσέσε. Στην ταινία, ένα διεθνές γκρουπ οικολόγων ανατινάσσει τη μεγαλύτερη (και πιο μολυσμένη) χαλυβουργία στην Ευρώπη, κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης επίδειξης πυροτεχνημάτων τη νύχτα της 31ης Δεκεμβρίου.

Οι δύο αυτές ελληνικές παρουσίες διαδέχονται το περσινό πολυταξιδεμένο «Casus Belli» του Γιώργου Ζώη και την ελληνοτουρκική παραγωγή «Περούκα», που επίσης είχαν προβληθεί στη διοργάνωση. Το φεστιβάλ φέτος θα διεξαχθεί από τις 27 Ιανουαρίου ως τις 4 Φεβρουαρίου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πλήρες πρόγραμμα πατήστε εδώ.

Χριστίνα Λιάπη