Η Κατρίν Ντενέβ τρώει χαβιάρι με το Γιάννη Σμαραγδή

18.10.2011
Ο Γιάννης Σμαραγδής, μετά τον εμπορικά επιτυχημένο El Greco και την εξασφάλιση διεθνούς διανομής από τη Sony Pictures Entertainment για τη νέα ταινία του Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι, συγκέντρωσε ένα διεθνές καστ, με τον Γερμανό ηθοποιό Σεμπάστιαν Κοχ (της βραβευμένης με ξενόγλωσσο Oσκαρ Οι ζωές των άλλων) να κρατάει τον πρώτο ρόλο, αυτόν του Ιωάννη Βαρβάκη, και ξεκινάει γυρίσματα στις 31 Οκτωβρίου.

Ο Γιάννης Σμαραγδής, μετά τον εμπορικά επιτυχημένο "El Greco" και την εξασφάλιση διεθνούς διανομής από τη Sony Pictures Entertainment για τη νέα ταινία του "Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι", συγκέντρωσε ένα διεθνές καστ, με τον Γερμανό ηθοποιό Σεμπάστιαν Κοχ (της βραβευμένης με ξενόγλωσσο Oσκαρ "Οι ζωές των άλλων") να κρατάει τον πρώτο ρόλο, αυτόν του Ιωάννη Βαρβάκη, και ξεκινάει γυρίσματα στις 31 Οκτωβρίου.

Σε σημαντικούς ρόλους στην ταινία εμφανίζονται ακόμη οι: Τζον Κλιζ, Κατρίν Ντενέβ (ως Μεγάλη Αικατερίνη της Ρωσίας), Χουάν Ντιέγκο Μπότο, Εβγκένι Στίχκιν και η Oλγκα Σουτούλοβα.

Οι Eλληνες ηθοποιοί που συμμετέχουν στην παραγωγή είναι οι: Λάκης Λαζόπουλος (σταθερός συνεργάτης και φίλος του Γιάννη Σμαραγδή), Ακης Σακελλαρίου, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Γιάννης Βούρος, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Γιώργος Χαραλαμπίδης, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Παύλος Κοντογιαννίδης κ.ά.

Βασισμένη στη ζωή του εμπόρου Βαρβάκη, η ταινία θα πραγματοποιήσει γυρίσματα στην Πύλο, στην Αίγινα, την Κρήτη, τα Ψαρά αλλά και στη Ρωσία, στην Αγία Πετρούπολη και το Αστραχάν. "Διεκδικούμε να υλοποιήσουμε αυτή την ταινία σε μια εξαιρετικά κρίσιμη φάση της χώρας μας και όχι μόνο, ακριβώς γιατί μπορεί να βοηθήσει τις ανθρώπινες ψυχές να παρηγορηθούν, αλλά και να ανορθωθούν. Πιστεύουμε ότι αυτή η ταινία μόνο καλό θα κάνει στους ανθρώπους και ειδικότερα στους Ελληνες. Θα απαλύνει την ψυχή τους, αλλά και θα τους κάνει περήφανους", δηλώνει ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής.

Η ιστορία ακολουθεί την περιπέτεια της ζωής του Ιωάννη Βαρβάκη, ενός πειρατή που γίνεται ζάμπλουτος έμπορος χαβιαριού και δεν σταματά να αγωνίζεται ενάντια σε κάθε εμπόδιο για την απόκτηση χρήματος, εξουσίας και πολιτικής επιρροής, για να χαρίσει στο τέλος όλα του τα υπάρχοντα στο όνομα της αγάπης. Η επική αυτή ιστορία, βασίζεται στην πραγματική ζωή του Ιωάννη Βαρβάκη και ξεκινά από τα Ψαρά του Αιγαίου Πελάγους, φτάνει στην αυλή της Μεγάλης Αικατερίνης στην Ρωσία, απλώνεται στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας για να καταλήξει στην διχασμένη από εμφύλιες διαμάχες Ελλάδα, κατά την Επανάσταση του 1821.

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες τον Οκτώβριο του 2012.