Αρχίζουν στον Πειραιά τα γυρίσματα του νέου Αγγελόπουλου

09.11.2011
Μια πρώτη παρουσίαση της νέας του ταινίας, με τίτλο "Η άλλη θάλασσα", πραγματοποίησε χθες στο ξενοδοχείο Τιτάνια, στην Αθήνα, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, προτού τοποθετηθούν οι κάμερες για τα γυρίσματα στο λιμάνι του Πειραιά, στις 19 Δεκεμβρίου.

Μια πρώτη παρουσίαση της νέας του ταινίας, με τίτλο "Η άλλη θάλασσα", πραγματοποίησε χθες στο ξενοδοχείο "Τιτάνια", στην Αθήνα, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, προτού τοποθετηθούν οι κάμερες για τα γυρίσματα στο λιμάνι του Πειραιά, στις 19 Δεκεμβρίου.

Παρών στο πλευρό του σκηνοθέτη ήταν ο διακεκριμένος Ιταλός ηθοποιός Τόνι Σερβίλο ("Il divo"), που με την κρίση να χτυπάει πλέον δυνατά την πόρτα της Ιταλίας μίλησε για τη σύμπτωση που ενώνει σε αυτήν τη χρονική συγκυρία τη μοίρα της χώρας του με αυτήν της δοκιμαζόμενης Ελλάδας (ο Θόδωρος Αγγελόπουλος σχολίασε αρνητικά τη σημερινή στάση των Ελλήνων πολιτικών).

Η "Αλλη θάλασσα" διαδραματίζεται στην Ελλάδα του 2011 και αφηγείται την ιστορία του "Π", επιχειρηματία με καταγωγή από την Πόλη και πατέρα μιας κοπέλας που ονειρεύεται να ανεβάσει με έναν θίασο την "Οπερα της πεντάρας" του Μπρεχτ.

Στη διανομή των ρόλων συναντάμε τα ονόματα των Ειρήνη Στρατηγοπούλου, Χρήστου Λούλη, Δημήτρη Πιατά, Ακύλλα Καραζήση και άλλων.

Στην παραγωγή συμμετέχουν η Ελλάδα, η Ιταλία, η Τουρκία, η Κύπρος και πιθανόν η Γαλλία και η Γερμανία.