Η μάχη της Λουκίας Ρικάκη

03.06.2011
Μετατίθεται για την ερχόμενη άνοιξη το τρίτο Φεστιβάλ Υγείας, που επρόκειτο να φιλοξενηθεί στο νοσοκομείο Σωτηρία. Ένα πρόβλημα υγείας της σκηνοθέτιδος Λουκίας Ρικάκη, της ψυχής του Φεστιβάλ άλλαξε τα σχέδια και η διοργάνωση πήρε νέα ημερομηνία, καθώς η δημιουργός αναγκάστηκε να νοσηλευτεί.

Δύσκολες ώρες περνά η σκηνοθέτις Λουκία Ρικάκη και το τρίτο Φεστιβάλ Υγείας, που επρόκειτο να φιλοξενηθεί στο νοσοκομείο «Σωτηρία», μετατίθεται για την ερχόμενη άνοιξη. Ένα πρόβλημα υγείας της σκηνοθέτιδος, της «ψυχής» του Φεστιβάλ, άλλαξε τα σχέδια και η διοργάνωση πήρε νέα ημερομηνία, καθώς η δημιουργός αναγκάστηκε να νοσηλευτεί.

Η Λουκία Ρικάκη, μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας προς τον Τύπο, διευκρίνισε ότι η αναβολή της προγραμματισμένης συνέντευξης για το Φεστιβάλ, στις 10 Μαΐου, οφείλετο σε «μια ξαφνική κρίση υγείας, που η διάγνωσή της οδηγεί σε μακροχρόνια θεραπεία. Η ενασχόληση μου με το Φεστιβάλ Υγείας μου έμαθε πολλά και μου έδωσε μοναδική δύναμη να αντιμετωπίσω αυτή την προσωπική περιπέτεια, γιατί έμαθα μέσα από τις περιπέτειες των άλλων και το πως στάθηκαν απέναντι σε σημαντικές δοκιμασίες της υγείας. Ομολογώ ότι δεν περίμενα να μου συμβεί προσωπικά κάτι τέτοιο. Αυτή είναι ίσως η αλαζονεία του υγιούς, αλλά τώρα δοξάζω και ευλογώ που είχα την ευκαιρία να γνωρίσω από κοντά τόσο υπέροχους δημιουργούς και τόσο υπέροχες ταινίες», εξηγεί στην επιστολή της η Λουκία Ρικάκη και ανανεώνει το «κινηματογραφικό ραντεβού του 3ου Φεστιβάλ Υγείας για τον Άνοιξη του 2012».

Στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, αλλά και στο Twitter η σκηνοθέτις κοινοποίησε πάντως με συγκινητικό, σχεδόν ποιητικό τρόπο την περιπέτεια που περνά με την υγεία της, ευχαριστώντας τους ανθρώπους που της συμπαραστέκονται, αλλά και δείχνοντας ότι δε χάνει το χιούμορ της τη δύσκολη αυτήν περίοδο της ζωής της: όπως γράφει, το "γκρίζο σύννεφο" που εγκαταστάθηκε στον εγκέφαλό της το μετέτρεψε σε ροζ και παρόλο που όλα γύρω της έχουν αλλάξει, πιστεύει στα λόγια του καλού της φίλου που επιμένει ότι "δεν υπάρχουν μόνιμα σύννεφα".

Ευχόμαστε στη Λουκία Ρικάκη καλό κουράγιο και γρήγορη ανάρρωση, ώστε να επανέλθει σύντομα τόσο στην παραγωγή του φεστιβάλ της, όσο και πίσω από την κάμερα.